+36 1/236-8051
Központi Titkárság: +36 1/236-8050 - Energia kiskereskedelmi ügyfélszolgálat: +36 1/236-8054
Titkárság: info@alteo.hu - Ügyfélszolgálat: energia@alteo.hu

Kazincbarcika Fűtőerőmű

Beruházás: Kazincbarcika hosszú távú távhőellátását biztosító fűtőerőmű megépítése és a hosszú távú (20 éves) hőtermelés biztosítása
Megrendelő: Kazincbarcika Önkormányzata, Timpanon kft.
Projekttársaság: Kazinc-Therm Kft.
A beruházás összege: 3,1 milliárd forint
A beruházás időpontja: 2002
A beruházás helye: Kazincbarcika

Kazincbarcika Önkormányzata egy zöldmezős beruházás keretében megvalósuló, a város igényeire alapozott önálló fűtőerőmű megépítésére és hosszú távú üzemeltetésére írt ki pályázatot, melyet a 2015 májusa óta az ALTEO Group tagjaként működő Sinergy Kft. nyert el.

A nyertes a beruházás megvalósítására egy 100%-ban a tulajdonában álló projekttársaságot alapított, a Kazinc-Therm Kft.-t. A Kazincbarcika távhőellátásához szükséges hőenergiát a vállalat 20 éves futamidejű szerződés keretében termeli meg, a fűtőerőművet az ALTEO Group saját személyzettel üzemelteti.

A beruházással egy technológiájában korszerű, működésével a kapcsolt hő- és villamosenergia-termelés gazdasági és környezetvédelmi előnyeit kihasználó létesítmény valósult meg.

A zöldmezős beruházás során három gázmotor, valamint három forróvíz-kazán került beépítésre. A gázmotorok fedezik a nyári hőigényeket, a fűtési időszakban a megnövekedett igényeknek megfelelően a kazánok is működésbe lépnek.

Kapcsolódó portfólió elemek