Az ALTEO Group összesen 22 erőművi egységet tulajdonol, illetve üzemeltet, erőművi portfóliója 220,3 megawatt villamosenergia- és 778 (2022) megawatt hőtermelő kapacitással rendelkezik.

A vállalat erőműparkjának egy része megújuló energiaforrásokat használ: a csoport többek között rendelkezik: szélerőművel, vízerőművel, naperőművel és több megújuló gázzal és biogázzal üzemelő erőművel is.

Az ALTEO Group működési struktúrája tükrözi a vállalat változatos működési portfólióját: minden projekt-, termelő- és kereskedővállalat az ALTEO Nyrt. leányvállalata. Az anyavállalat a leányvállalatokkal együtt alkotja az ALTEO Group vállalatcsoportot.

A vállalatcsoport kiemelt feladatának tekinti a magas hatásfokú decentralizált és megújuló alapú villamosenergia-termelés hazai terjesztését. Ennek megfelelően olyan erőművi portfóliót épít ki és fejleszt folyamatosan, amely tartalmaz a fogyasztóhoz közel telepített, alternatív- és megújuló energiaforrások hasznosítására épülő egységeket, valamint ezek kiegészítésére magas hatásfokú, szénhidrogén-tüzelésű kapcsolt villamosenergia-termelő rendszereket is. A vállalatcsoport számos fűtő- erőművel is rendelkezik, amelyek ipari üzemek számára állítanak elő hőenergiát, illetve városi távfűtésirendszereket szolgálnak ki.


Energiában gondolkodunk.

FacebookTwitterLinkedIn