Energia leaderek

Gondolkodó és a jövőbe tekintő vállalatként és innovatív márkaként víziónk, hogy a partnereinknek a ma nyújtott legjobb energetikai megoldásainkkal fenntartható üzleti előnyt teremtsünk, és közösen a holnap vállalatai legyünk.

A Társaság legfőbb döntéshozó szerve az Igazgatóság, amelynek négy tagja van. Az Igazgatóság tagjai a Társaság törvényes képviselői. Az Igazgatóság összehangolja és irányítja az ALTEO Csoport gazdálkodását, iránymutatást ad, illetve meghatározza a Társaság üzleti és fejlesztési koncepcióját. Az Igazgatóság legalább három és legfeljebb kilenc természetes személy tagból áll, az Igazgatóság elnökét maga választja, tagjai közül. Az Igazgatóság tagjait a Közgyűlés határozott időtartamra választja meg.

Chikán Attila megbízatása 2025. április 30. napjáig, míg a többi igazgatósági tag megbízatása 2028. április 3. napjáig tart.

Az ALTEO Nyrt. Igazgatóságának ügyrendje

A tagok a következők:

 • Ifj. Chikán Attila
  Ifj. Chikán Attila
  Vezérigazgató, az Igazgatóság elnöke
 
 
 • Dr. Bacsa György
  Dr. Bacsa György
  Igazgatóság alelnöke
 • Bencsik Ágnes
  Bencsik Ágnes
  Igazgatóság tagja
 
 
 • Mikesy Álmos
  Mikesy Álmos
  Igazgatóság tagja

Energiában gondolkodunk.

FacebookTwitterLinkedIn
Ifj. Chikán Attila
Vezérigazgató, az Igazgatóság elnöke

Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Nyrt. 2008-as megalapítása óta a vállalat vezérigazgatója, 2023 tavaszától az Igazgatóság elnöke.


Vezetése alatt az ALTEO Magyarország egyik vezető energetikai vállalatává nőtte ki magát. Ezt megelőzően különböző pénzügyi és befektetési pozíciókban dolgozott.


Diplomáit a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen és a Külkereskedelmi Főiskolán szerezte. A fenntarthatósági kérdésekben aktív vezérigazgató elnöke a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szervezetnek. A Kék Bolygó Klímavédelmi Befektetési Alapkezelő Zrt., valamint a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány Felügyelőbizottságának tagja. Elnöke az AutoWallis Nyrt. felügyelőbizottságának, továbbá tagja a MÁV Start Zrt. Igazgatóságának.


A világ egyik legnagyobb és legrégebb óta működő gyermekjóléti szervezet hazai képviselőjének, az UNICEF Magyarországnak a Felügyelőbizottsági tagja. A Magyar Közgazdasági Társaság Fenntarthatósági szakosztályának elnökségi, továbbá a Magyar Tudományos Akadémia Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottságának tagja. A szakember a fenntarthatóság aktív véleményvezéreként blogot vezet, Chikansplanet néven.

Dr. Bacsa György
Igazgatóság alelnöke

Dr. Bacsa György 2023. április óta az Igazgatóság tagja.


Dr. Bacsa György jogász és közgazdász, diplomáit az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, valamint a Heidelbergi és az amerikai Duke egyetemeken szerezte. Tőkepiaci és tranzakciós szakember, nagyvállalati vezető.
A MOL-csoportban a Stratégiai Tevékenységekért és Üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgató, amely terület felelős az M&A projektek irányításáért, vállalati stratégiaalkotási folyamatokért, a projektek értékeléséért, a csoportszintű jogi és compliance feladatok koordinálásáért, kockázati tőkealap-befektetésekért, illetve a vállalati kapcsolatokért, törzskari, szabályozási és belső audit tevékenységekért. 2021 decemberétől a MOL Igazgatóságának tagja, 2022-től a MOL Magyarország ügyvezető igazgatói pozícióját is betölti.
2013-tól tagja a Budapesti Értéktőzsde Igazgatóságának, emellett a Gran Private Equity Zrt., a Lead Ventures Zrt., a Market Asset Management Zrt. és az Alpac East-West Venture Capital igazgatóságának, illetve befektetési testületeinek.
Dr. Bacsa György tagja a New Yorki-i ügyvédi kamarának, valamint az MKIK választottbírósági jegyzékének is. 2020 óta a Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriumának, 2021-től pedig a Polgári Művelődésért Oktatási, Kulturális és Tudományos Alapítvány kuratóriumának, valamint a MOL-Új Európa Alapítvány kuratóriumának tagja.

Bencsik Ágnes
Igazgatóság tagja

Bencsik Ágnes felsőfokú tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem vállalati pénzügy szakán végezte, diplomáját 2005-ben szerezte.


Bencsik Ágnes több mint 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, melynek legnagyobb részét a MOL Csoportnál betöltött különböző pozícióiban szerezte. Eddigi pályafutása során főleg a vállalatfelvásárlási projektekkel, tranzakciók koordinálásával foglalkozott.


Jelenleg szakértőként vesz részt több cég fejlesztésében.

Mikesy Álmos
Igazgatóság tagja

Mikesy Álmos 2009-ben, a Corvinus Egyetemen szerzett közgazdász diplomát nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szakon, majd elvégezte a BCE és a Bankárképző bankmenedzser szakirányú továbbképzését, 2022-ben pedig átvehette a bécsi WU egyetem MBA diplomáját „Entrepreneurship and innovation” szakirányon.


Mikesy Álmos több mint tizenöt éves releváns üzleti tapasztalattal rendelkezik, korábban kockázati tőke, magántőke és M&A területeken is jelentős vezetői, üzleti tapasztalatot szerzett. Pályáját 2007-ben a Magyar Fejlesztési Banknál kezdte, ahol makrogazdasági elemzőként, majd projektvezetőként dolgozott. Részt vett a bankcsoport új alapkezelője, a Hiventures Zrt. felépítésében, ahol először üzletfejlesztési vezetőként, majd befektetési igazgatóként, végül vezérigazgató-helyettesként dolgozott. A Diófa Alapkezelő Zrt. igazgatóságának 2021 áprilisában lett tagja, ekkortól töltötte be a vállalat általános vezérigazgató-helyettesi tisztségét is egy éven keresztül. Ezek mellett az elmúlt évek során számos pénzügyi vállalat felügyelőbizottságának tagjaként vagy elnökeként szerzett szerteágazó szakmai tapasztalatokat. 2023. február 22. napjától a Diófa Alapkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója.