Energia leaderek

Gondolkodó és a jövőbe tekintő vállalatként és innovatív márkaként víziónk, hogy a partnereinknek a ma nyújtott legjobb energetikai megoldásainkkal fenntartható üzleti előnyt teremtsünk, és közösen a holnap vállalatai legyünk.

A Társaság legfőbb döntéshozó szerve az Igazgatóság, amelynek hét tagja van. Az Igazgatóság tagjai a Társaság törvényes képviselői. Az Igazgatóság összehangolja és irányítja az ALTEO Group gazdálkodását, iránymutatást ad, illetve meghatározza a Társaság üzleti és fejlesztési koncepcióját. Az Igazgatóság legalább három, természetes személy tagból áll; az Igazgatóság elnökét maga választja, tagjai közül. Az Igazgatóság tagjait a Közgyűlés határozott, legfeljebb öt éves időtartamra választja meg.

2016-ban az Igazgatóság minden tagjának megbízatása 2020. április 30.-ig szól.

A tagok a következők:

 
 • Ifj. Chikán Attila
  Ifj. Chikán Attila
  Vezérigazgató
 • Papp András
  Papp András
  általános vezérigazgató-helyettes
 
 
 • Kovács Domonkos
  Kovács Domonkos
  M&A és Tőkepiacok vezérigazgató-helyettes
 • Müllner Zsolt
  Müllner Zsolt
  Igazgatóság tagja
 
 
 • Mező Gyula
  Mező Gyula
  Igazgatóság tagja
 • Karvalits Ferenc
  Karvalits Ferenc
  Igazgatóság tagja
 

Energiában gondolkodunk.

FacebookTwitterLinkedIn
Ifj. Chikán Attila
Vezérigazgató

Energetikai és gazdasági szakember, 2008, a társaság alapítása óta az ALTEO Nyrt. vezérigazgatója.


Ezt megelőzően pénzügyi és befektetési területen dolgozott különböző pozíciókban.


Diplomáit a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, illetve a Külkereskedelmi Főiskolán szerezte.


A fenntarthatósági kérdésekben aktív vezérigazgató témába vágó blogot vezet Chikansplanet néven, illetve elnöke a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szervezetnek.

Papp András
általános vezérigazgató-helyettes
Kovács Domonkos
M&A és Tőkepiacok vezérigazgató-helyettes

2012 márciusa óta dolgozik az ALTEO-nál.


Közel 18 éves tapasztalattal rendelkezik befektetés-elemzési, akvizíciós, illetve tőkepiaci területen.


1993-ban végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakán, ezt követően hét éven keresztül a CAIB Értékpapír Rt. vállalati pénzügyi osztályán dolgozott, ahol számos tőzsdei kibocsátási és akvizíciós tanácsadási projektben vett részt, 1997-től már a CAIB vállalati pénzügyi osztályának vállalatértékelésekért felelős igazgatójaként.


2000-től a Wallis Zrt. befektetés-elemzési igazgatója, majd 2005-től a cégcsoport kontrolling vezetője. 2008 áprilisától 2011 márciusáig a Deloitte Zrt. pénzügyi tanácsadási részlegén a vállalatértékelési és pénzügyi modellezési üzletág vezetőjeként dolgozott.

Müllner Zsolt
Igazgatóság tagja

Müllner Zsolt 2015 februárja óta az Igazgatóság tagja.


A társaság jelenlegi többségi tulajdonosánál 2010 óta vezérigazgatói pozíciót tölt be, korábban 2007-től a Wallis Zrt.-nél töltött be azonos munkakört.


Közgazdász, diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen szerezte. Az egyetem elvégzését követően aktívan részt vett az International Business School megalapításában és két évig a magánfőiskola vezetője volt. Ezután tíz éven keresztül a Wallis Motor, a BMW magyarországi vezérképviseletének ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett.

Mező Gyula
Igazgatóság tagja

Mező Gyula Zoltán 2015 novembere óta az Igazgatóság tagja.


A villamosmérnöki és mérnök-közgazdász végzettséggel rendelkező szakember jelenleg a Graboplast Zrt. és a FoxPost Zrt. igazgatóságának tagja, a WALLIS ASSET MANAGEMENT Zrt. pénzügyi igazgatója, és a VENTURIO Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a PERION Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. vagyonkezelési igazgatója volt, korábban nyolc évet töltött a Citibanknál pénzügyi igazgatóként.

Karvalits Ferenc
Igazgatóság tagja

Karvalits Ferenc 1990-ben lépett a bankári pályára, 1996-tól a Magyar Nemzeti Bank Bankfőosztály vezetője, 1998-tól 2001-ig Ügyvezető igazgató, az Igazgatótanács tagja.


Ezt követően a Wallis Zrt. vezérigazgató-helyettesi posztját töltötte be 2002-ig, majd 2002 és 2005 között az Igazgatóság tagja volt, egyúttal a CIB Bank vezérigazgatója. 2005 áprilisában az FHB Bank alelnöke, a Monetáris Tanács tagja.


2013-tól a Venturio Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., majd a PERION Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. munkájában vesz részt tanácsadóként, később az Igazgatóságok tagjaként.