Hitvallásom, hogy egy élhető(bb) jövő konfliktusainak feloldása rejtőzik abban, hogy a következő években, évtizedekben sikeresen tudjuk-e összehangolni a fenntarthatósági célrendszereket.

Ifj. Chikán Attila azt hirdeti, hogy lehetőségeihez mérten mindenkinek tennie kell ezért a célért.

A Chikansplanet a 2012-ben indult személyes szakmai blog. Az oldal a fenntarthatóság fontosságára hívja fel a figyelmet, olvasóközönségét pedig párbeszédre, közös gondolkodásra buzdítja a téma kapcsán.

Ifj. Chikán Attila két gyermek édesapjaként és tudatos vállalatvezetőként elkötelezett a fenntartható fejlődés eszmerendszere; a természeti, társadalmi és gazdasági erőforrások jövő generációk számára történő megőrzése mellett. A Chikansplanet az aktuális társadalmi, gazdasági, környezeti és nem utolsó sorban energetikai kérdéseket és témákat dolgozza fel, amelyek fontos szerepet játszhatnak egy fenntarthatóbb életvitel kialakításában.


2023.06.02

Mesterséges intelligenciával tisztítanák meg Afrika levegőjét

Egy ösztöndíjas ugandai csapat mesterséges intelligenciával és specifikus, könnyen felszerelhető eszközökkel tisztítaná meg az ország, Afrika, azután pedig akár az egész bolygó levegőjét, melyet világszerte egyre súlyosabban szennyez az emberiség.     Fejlődő kontinensként Afrika az egyik legnagyobb áldozata a levegőszennyezésnek, ahogy az ebből fakadó súlyos következményeknek is – írja a […]
2023.05.26

Hulladékgazdálkodás: észre kell venni a fáktól az erdőt

Miközben hajlamosak vagyunk a valóságosnál nagyobb szerepet tulajdonítani a környezetkímélő technológiáknak, arról is könnyen megfeledkezünk, hogy ezeknek szintén van hatása a természetre – például a használatukkal képződő hulladék formájában. Klasszikus példa az elektromos autózás, amely rohamléptekben terjed, miközben a hozzáértők szerint több aspektusból sem vagyunk erre teljes egészében felkészülve. Egyfelől a töltéshez szükséges infrastruktúra […]

Energiában gondolkodunk.

FacebookTwitterLinkedIn