Sokszínűség az ALTEO-ban

Vállalatunk mindig is az olyan megoldásorientált attitűdöt részesítette előnyben, amely a fenntarthatóság hármasát, a környezeti, társadalmi és pénzügyi szempontokat egyaránt figyelembe véve hozza meg döntéseit. Az ALTEO elkötelezett az egyenlő bánásmód, az esélyegyenlőség és a szervezeti sokszínűség mellett. Hagyományosan nagy hangsúlyt fektettünk a nemek közötti egyenlőségre, a generációk zavartalan egymás mellett élésére, valamint a munkavállalói jóllétre. A biztonság, kiválóság és együttműködés mellett vállalati kultúránk fontos alappillére a sokszínűség.


Generációs sokféleség

Igazi multigenerációs szervezetként hiszünk abban, hogy a tehetség nem kor kérdése. Egy harmonikus munkahelyi közegben elengedhetetlen a generációk közötti együttműködés és tudásmegosztás.

 • Ezért is kezdünk el már a középiskolákban megfelelő alapokat teremteni a szakemberutánpótláshoz: leginkább vidéki erőműveink népszerű célpontok, ahol a középiskolások nyári gyakorlatuk alkalmával ismerkedhetnek meg majdani szakmájuk alapjaival.
 • Szeretnénk kiterjeszteni mentorprogramunkat a nyári gyakorlatokra is, hogy a tapasztalt kollégák a pályakezdők mellett a középiskolásoknak is megmutassák az erőművek működésének minden részletét.
 • A meglévő együttműködések mellé újak kiépítését tervezzük középiskolákkal, egyetemekkel
 • A lojalitás és a hosszútávú munkakapcsolatok erősítését szolgálja a Törzsgárda jutalom és az Életmű díj, amelyekkel a leghűségesebb kollégák teljesítményét ismerjük el.
 • Mivel az anyagi biztonságnak az időskori jólét megalapozása is része, munkatársainkat – kortól függetlenül – egyéni önkéntes nyugdíjpénztári kiegészítéssel ösztönözzük az öngondoskodásra.

Munkavállalói jóllét, családbarát működés

A kollégák jó közérzete és egészsége kiemelten fontos számunkra. Ezért nyitott és befogadó munkahelyi közösségek kialakítására törekszünk, amelyeknek tagjai odafigyelnek egymásra. Egészségmegőrző programokkal gondoskodunk a munkavállalók jóllétéről, egészségbiztosítással is támogatva őket. Családbarát intézkedéseink azt a célt szolgálják, hogy munkatársaink össze tudják hangolni családi és munkahelyi életüket.

 • A rugalmas munkavégzés, azon belül a hibrid megoldások elfogadottságának javításával igyekszünk hozzájárulni a munka és a magánélet közti egyensúly megteremtéséhez.
 • Az egészségbiztosítás kiegészítő részét képező komplett egészségvédelmi szűrőcsomaggal segítjük kollégáinkat egészségük megőrzésében.
 • Az egészséges életmódot, a lelki és a fizikai jóllétet “wellbeing” programokkal (ALTEO Fit) támogatjuk. Ez kiterjed a sportolási lehetőségek elérhetővé tételére, fitnessbérletek és otthonra vásárolt sporteszközök beszerzésének támogatására.
 • A kötelező home office ideje alatt irodai eszközökkel (például székekkel, asztalokkal) igyekeztünk segíteni a munkatársaknak, a családosok esetében pedig a gyerek távoktatáshoz is hozzájárultunk: szükség esetén laptopot biztosítottunk a tanuláshoz, a karantén idején pedig online napközit is szerveztünk.
 • Az ALTEO-nál magától értetődik, hogy az újszülöttek érkezésekor az apukáknak is otthon a helyük. Ezért férfi munkatársaink nem csupán a GYES-támogatással élhetnek, hanem plusz szabadnapokat is igényelhetnek, amikor gyermekük születik.

Nemek közti egyenlőség

Egy tradicionálisan férfias szakmában szeretnénk a nők számára is vonzóvá tenni az energetikai karriert. Ezért mindkét nem számára egyenlő esélyeket biztosítunk.

 • Az esélyegyenlőség már a toborzásban tetten érhető: a jelentkezők közül kizárólag a szakmai tapasztalatok és rátermettség alapján választunk.
 • A részmunkaidős lehetőségeknek régóta szerves része a 4, illetőleg 6 órás foglalkoztatás felajánlása a kisgyereket nevelő anyukáknak.
 • Kiemelt figyelmet szentelünk a női vezetők képzésének: célzott belső és külső kezdeményezésekkel (BCSDH, Jövő vezetője program). Ezzel összefüggően szeretnénk a cég anyagi támogatásával hozzájárulni egy önszerveződő női vezetői csoport létrehozásához.
 • A legtehetségesebb kollégákat és leendő vezetőket célozza a kompetenciaalapú Tehetség Program, amelynek keretében bevont mentorok gondoskodnak a résztvevők célzott fejlesztéséről.

Energiában gondolkodunk.

FacebookTwitterLinkedIn