Energia leaderek

Gondolkodó és a jövőbe tekintő vállalatként és innovatív márkaként víziónk, hogy a partnereinknek a ma nyújtott legjobb energetikai megoldásainkkal fenntartható üzleti előnyt teremtsünk, és közösen a holnap vállalatai legyünk.

Az Auditbizottság tagjainak megbízatása 2028. április 3-ig szól.

ALTEO Auditbizottságának ügyrendje

Az AB tagjai a következők:

Dr Székely Ákos

Audit Bizottság Elnöke


Dr. Székely Ákos közgazdász, 2013 óta lát el feladatokat a MOL-csoport, illetve az ahhoz tartozó leányvállalatok pénzügyi vezetőjeként. 2013-tól 2015-ig a Moltrans, Petrolszolg, SMAO, SlovnaftTrans és Geoinform vállaltoknál, majd később a TVK/MOL Petrolkémia pénzügyi igazgatója volt, illetve megbízott vezetőként látta el a MOL Magyarország pénzügyi igazgatói feladatait. Ezt követően 2016 februárjában az INA-csoporthoz csatlakozott pénzügyi igazgatóként, ahol a pénzügyi és az IT területért felelt. Dr. Székely Ákos a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát gazdálkodás és menedzsment szakon, valamint a Budapesti Corvinus Egyetemen PhD fokozatot.

Kaderják Péter

Audit Bizottság tagja


Kaderják úr közgazdászként diplomázott a Budapesti Közgazdaságtudományi egyetemen, ahol ezt követően tudományos segédmunkatársként kezdte karrierjét, majd egyetemi adjunktus lett. 1998-ban kinevezték a Gazdasági Minisztérium Kabinetfőnökévé. A 2000-es évektől kezdődően vezető szerepet vállalt a magyar energiapiacon – 2002 és 2003 közt a Magyar Energia Hivatal Elnökeként, majd az intézmény alapításától kezdve tizennégy éven keresztül vezette a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpontot (REKK). 2018 és 2021 között energia- és klímapolitikáért felelős államtitkárként tevékenykedett. Kaderják úr egyedülálló tapasztalattal rendelkezik a zöld gazdasággal és energiával kapcsolatos témákban, nevéhez számtalan tudományos publikáció köthető.

Oláh Márton

Audit Bizottság tagja


Oláh Márton 25 éves tapasztalattal rendelkezik a tőke- és bankpiac területén. Karrierjét a Creditanstalt Értékpapír Zrt.-nél kezdte, 1998. és 2004. között a CAIB Értékpapír Zrt. kereskedési igazgatója, majd 2004. és 2006. között a HVB Bank ügyvezető igazgatója volt. 2008-2016. között a BIF Nyrt. Igazgatóságának tagja, valamint a Futurmed cégcsoport ügyvezetője volt. 2008-tól 2015-ig a Central-Fund Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. befektetési bizottságának volt tagja. 2015-2017. között az FHB Bankcsoporton belül töltött be vezetői tisztségeket: 2015-ben az FHB Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgatói-helyettesének, majd vezérigazgatójának nevezték ki, ezzel párhuzamosan pedig, 2015 elejétől az FHB Bank Zrt. vezérigazgatója és az igazgatóságának tagja lett. Ezen pozíciók betöltése révén, többek között ő felelt az FHB és a Takarék Csoport közötti tevékenységek összehangolásáért és a bank versenyképességének növelésért is. Oláh Márton szakmai karrierje során a Diófa Alapkezelő Zrt. vezetésében is részt vett: 2010 és 2017 között az alapkezelő Igazgatósági Elnöke és ügyvezetője volt, 2021. áprilisától 1 évig vezérigazgatóként felelt az alapkezelő fejlődéséért, 2022. márciusától a Diófa Alapkezelő Zrt. igazgatósági tagjaként folytatja szakmai munkáját.

Energiában gondolkodunk.

FacebookTwitterLinkedIn