Energia leaderek

Gondolkodó és a jövőbe tekintő vállalatként és innovatív márkaként víziónk, hogy a partnereinknek a ma nyújtott legjobb energetikai megoldásainkkal fenntartható üzleti előnyt teremtsünk, és közösen a holnap vállalatai legyünk.

Az operatív vezetésért az Executive Board (Felső vezetés) felel, amelynek hat tagja van. Az Executive Board felelőssége az ALTEO Group operatív vezetése a stratégia megvalósítása mentén, a költséghatékony működtetés, minőségi szolgáltatás nyújtása, egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeinek megteremtése és a környezet megóvása, a hatályos jogszabályi előírások betartása mellett.

Az ALTEO Group Integrált Irányítási Rendszerének előírásai szerint a vezérigazgató által évente egyszer összehívott vezetőségi átvizsgálás során a vezetők áttekintik és értékelik a fenti követelmények teljesülését, valamint további fejlesztési lehetőségeket határoznak meg. Az átvizsgálás során a vezetőség nyomon követi, többek között, a Minőség, Energia és EBK célokban, programokban megfogalmazott feladatok teljesülését, ha szükséges, új feladatokat határoz meg.

 • Ifj. Chikán Attila
  Ifj. Chikán Attila
  Vezérigazgató, az Igazgatóság elnöke
 
 
 • Bodnár Zoltán
  Bodnár Zoltán
  Gazdasági vezérigazgató-helyettes
 • Kovács Domonkos
  Kovács Domonkos
  M&A és Tőkepiacok vezérigazgató-helyettes
 
 
 • Luczay Péter
  Luczay Péter
  Termelésmenedzsmentért és üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettes
 • Simon Anita
  Simon Anita
  Fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettes
 
 
 • Varga Viktor
  Varga Viktor
  Energiatermelésért és szolgáltatásért felelős vezérigazgató-helyettes

Energiában gondolkodunk.

FacebookTwitterLinkedIn
Ifj. Chikán Attila
Vezérigazgató, az Igazgatóság elnöke

Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Nyrt. 2008-as megalapítása óta a vállalat vezérigazgatója, 2023 tavaszától az Igazgatóság elnöke.


Vezetése alatt az ALTEO Magyarország egyik vezető energetikai vállalatává nőtte ki magát. Ezt megelőzően különböző pénzügyi és befektetési pozíciókban dolgozott.


Diplomáit a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen és a Külkereskedelmi Főiskolán szerezte. A fenntarthatósági kérdésekben aktív vezérigazgató elnöke a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szervezetnek. A Kék Bolygó Klímavédelmi Befektetési Alapkezelő Zrt., valamint a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány Felügyelőbizottságának tagja. Elnöke az AutoWallis Nyrt. felügyelőbizottságának, továbbá tagja a MÁV Start Zrt. Igazgatóságának.


A világ egyik legnagyobb és legrégebb óta működő gyermekjóléti szervezet hazai képviselőjének, az UNICEF Magyarországnak a Felügyelőbizottsági tagja. A Magyar Közgazdasági Társaság Fenntarthatósági szakosztályának elnökségi, továbbá a Magyar Tudományos Akadémia Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottságának tagja. A szakember a fenntarthatóság aktív véleményvezéreként blogot vezet, Chikansplanet néven.

Bodnár Zoltán
Gazdasági vezérigazgató-helyettes
Bodnár Zoltán

2018 februárja óta dolgozik az ALTEO Csoportnál, mint a gazdasági és pénzügyi terület vezetője.


Széleskörű, nemzetközi vállalati környezetben szerzett tapasztalatokkal rendelkezik, korábban hasonló beosztásban dolgozott többek között az AstraZeneca, a Diageo és a Dreher Sörgyárak menedzsmentjében is.


Az ALTEO Csoport és tagvállalatainak pénzügyi, controlling és számviteli működéséért, valamint az IT és az irodavezetés területekért felel.


Diplomáit a Budapesti Kereskedelmi Főiskolán és a Corvinus Egyetemen, valamint az amerikai Purdue University-n szerezte.

Kovács Domonkos
M&A és Tőkepiacok vezérigazgató-helyettes
Kovács Domonkos

2011 áprilisa óta dolgozik az ALTEO-nál.


Közel 26 éves tapasztalattal rendelkezik befektetés-elemzési, akvizíciós, illetve tőkepiaci területen.


1993-ban végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakán, ezt követően hét éven keresztül a CAIB Értékpapír Rt. vállalati pénzügyi osztályán dolgozott, ahol számos tőzsdei kibocsátási és akvizíciós tanácsadási projektben vett részt, 1997-től már a CAIB vállalati pénzügyi osztályának vállalatértékelésekért felelős igazgatójaként.


2000-től a Wallis Zrt. befektetés-elemzési igazgatója, majd 2005-től a cégcsoport kontrolling vezetője. 2008 áprilisától 2011 márciusáig a Deloitte Zrt. pénzügyi tanácsadási részlegén a vállalatértékelési és pénzügyi modellezési üzletág vezetőjeként dolgozott.

Luczay Péter
Termelésmenedzsmentért és üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettes
Luczay Péter

2012 óta dolgozik a vállaltcsoportnál.


Gépészmérnöki (MSc) és Mérnök-közgazdász (MA) okleveleit a Miskolci Egyetemen, míg MBA diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte. Project Management Professional (PMP)® címmel, D. P. H. and Risk Management (The Oxford Princeton Programme) minősítéssel rendelkezik. Üzletfejlesztésben, illetve energetikai rendszerek tervezésében, kivitelezésében és üzemeltetésében meglévő másfél évtizedes tapasztalatát különböző vállaltoknál, több országot is érintő tevékenysége során szerezte.


Jelenleg az ALTEO (Sinergy) Szabályozó Központjának (Virtuális Erőművének) felépítéséért, működéséért és fejlesztéséért felelős területet irányítja, azaz a vállaltcsoport erőműveinek termelésmenedzsmentjéért, a szegmens eredményes versenypiaci szerepléséért felelős. Vezetői feladatai mellett a Szabályozó Központ és a kapcsolódó energiakereskedelemi tevékenységek innovatív működési modelljén és a teljes energiakereskedelmi területet átfogó kockázatmenedzsment program kidolgozásán és implementálásán dolgozik.

Simon Anita
Fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettes

2019 január óta dolgozik az ALTEO Csoportnál, mint a hulladékgazdálkodási divízió vezetője.


Karrierjét a mezőgazdaságban és a takarmányiparban kezdte, ahol külkereskedelmi és beszerzési tapasztalatokra tett szert, míg 15 évvel ezelőtt a környezetipar mellett döntött.

Széleskörű hulladékgazdálkodási tapasztalattal rendelkezik, szakterülete elsősorban a  biogáz üzemi szerves anyag hasznosítás és kereskedelem, de egyéb hulladékáramok tekintetében is szakértőként ismert. 2009-2010-ben képviselte Magyarországot a FEAD brüsszeli szervezetében a KSZGYSZ megbízásából szerves hulladék szakterületen.


Az ALTEO Csoporton belül a fenntarthatóságért és a körforgásos gazdaság területért felel. Kiemelt feladata az ESG-alapú szemlélet ás a fenntarthatósági elvek érvényesítése az ALTEO üzleti döntéseiben, valamint az e-mobilitás üzletág működésének támogatása mellett a hulladékgazdálkodási divízió munkájának az irányítása.


Diplomáit a  SZIE Gazdálkodási és Mezőgazdasági Főiskolai karán, valamint az Anglia Ruskin University-n szerezte.

Varga Viktor
Energiatermelésért és szolgáltatásért felelős vezérigazgató-helyettes
Varga Viktor

2003 óta dolgozik a vállalatcsoportnál (Sinergy) különböző vezetői pozíciókban az energiatermelés területén.


Karrierjét a vegyiparban kezdte, ezután erőművek üzembe helyezési, majd üzemeltetési és karbantartási területén szerzett jelentős tapasztalatokat.


Műszaki diplomáját a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola villamosmérnöki karán, MBA diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, energiagazdálkodási specialista végzettségét a Corvinus Egyetemen szerezte.


Jelenleg az ALTEO (Sinergy) portfóliójába tartozó létesítmények https://alteo.hu/az-alteo/eromuvi-portfolio/portfolio-terkep/ biztonságos, gazdaságos és fenntartható működtetéséért, az üzemeltetési és karbantartási terület irányításáért felel (24 létesítmény, közel 140 fő).


Felelős az energetikai szolgáltatások színvonalának fenntartásáért és a mindenkori legjobb gyakorlatokkal való fejlesztéséért, amellyel biztosítható a vállalatcsoport külső és belső vevőinek elégedettsége.