Energia leaderek

Gondolkodó és a jövőbe tekintő vállalatként és innovatív márkaként víziónk, hogy a partnereinknek a ma nyújtott legjobb energetikai megoldásainkkal fenntartható üzleti előnyt teremtsünk, és közösen a holnap vállalatai legyünk.

Az operatív vezetésért az Executive Board (Felső vezetés) felel, amelynek hét tagja van. Az Executive Board felelőssége az ALTEO Group operatív vezetése a stratégia megvalósítása mentén, a költséghatékony működtetés, minőségi szolgáltatás nyújtása, egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeinek megteremtése és a környezet megóvása, a hatályos jogszabályi előírások betartása mellett.

Az ALTEO Group Integrált Irányítási Rendszerének előírásai szerint a vezérigazgató által évente egyszer összehívott vezetőségi átvizsgálás során a vezetők áttekintik és értékelik a fenti követelmények teljesülését, valamint további fejlesztési lehetőségeket határoznak meg. Az átvizsgálás során a vezetőség nyomon követi, többek között, a Minőség, Energia és EBK célokban, programokban megfogalmazott feladatok teljesülését, ha szükséges, új feladatokat határoz meg.

 • Ifj. Chikán Attila
  Ifj. Chikán Attila
  Vezérigazgató
 
 
 • Papp András
  Papp András
  általános vezérigazgató-helyettes
 • Bodnár Zoltán
  Bodnár Zoltán
  Gazdasági vezérigazgató-helyettes
 
 
 • Kovács Domonkos
  Kovács Domonkos
  M&A és Tőkepiacok vezérigazgató-helyettes
 • Bodó Sándor
  Bodó Sándor
  Pénzügyi igazgató
 
 
 • Luczay Péter
  Luczay Péter
  Nagykereskedelmi- és szabályozási központ irányítási igazgató
 • Varga Viktor
  Varga Viktor
  Energiatermelési igazgató
 

Energiában gondolkodunk.

FacebookTwitterLinkedIn
Ifj. Chikán Attila
Vezérigazgató

Energetikai és gazdasági szakember, 2008, a társaság alapítása óta az ALTEO Nyrt. vezérigazgatója.


Ezt megelőzően pénzügyi és befektetési területen dolgozott különböző pozíciókban.


Diplomáit a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, illetve a Külkereskedelmi Főiskolán szerezte.


A fenntarthatósági kérdésekben aktív vezérigazgató témába vágó blogot vezet Chikansplanet néven, illetve elnöke a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szervezetnek.

Papp András
általános vezérigazgató-helyettes
Bodnár Zoltán
Gazdasági vezérigazgató-helyettes

2018 februárja óta dolgozik az ALTEO Csoportnál, mint a gazdasági és pénzügyi terület vezetője.


Széleskörű, nemzetközi vállalati környezetben szerzett tapasztalatokkal rendelkezik, korábban hasonló beosztásban dolgozott többek között az AstraZeneca, a Diageo és a Dreher Sörgyárak menedzsmentjében is.


Az ALTEO Csoport és tagvállalatainak pénzügyi, controlling és számviteli működéséért, valamint az IT és az irodavezetés területekért felel.


Diplomáit a Budapesti Kereskedelmi Főiskolán és a Corvinus Egyetemen, valamint az amerikai Purdue University-n szerezte.

Kovács Domonkos
M&A és Tőkepiacok vezérigazgató-helyettes

2012 márciusa óta dolgozik az ALTEO-nál.


Közel 18 éves tapasztalattal rendelkezik befektetés-elemzési, akvizíciós, illetve tőkepiaci területen.


1993-ban végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakán, ezt követően hét éven keresztül a CAIB Értékpapír Rt. vállalati pénzügyi osztályán dolgozott, ahol számos tőzsdei kibocsátási és akvizíciós tanácsadási projektben vett részt, 1997-től már a CAIB vállalati pénzügyi osztályának vállalatértékelésekért felelős igazgatójaként.


2000-től a Wallis Zrt. befektetés-elemzési igazgatója, majd 2005-től a cégcsoport kontrolling vezetője. 2008 áprilisától 2011 márciusáig a Deloitte Zrt. pénzügyi tanácsadási részlegén a vállalatértékelési és pénzügyi modellezési üzletág vezetőjeként dolgozott.

Bodó Sándor
Pénzügyi igazgató

2014 decembere óta dolgozik az ALTEO Nyrt.-nél.


Jelentős pénzügyi és számviteli tapasztalattal rendelkezik alternatív- és megújuló-energetikai vállalatok terén is. Szakmai karrierje elején hét évig – 2000 és 2007 között – dolgozott a Deloitte Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft. munkatársaként, majd 2007 és 2011 között a Greenergy cégcsoport számviteli vezetőjeként, később pénzügyi igazgatójaként tevékenykedett. Az ALTEO előtt a VPP Energy cégcsoport pénzügyi igazgatójaként dolgozott 2011-től.


Okleveles könyvvizsgáló és adótanácsadó képesítésekkel is rendelkezik, regisztrált mérlegképes könyvelő. Diplomáját a Tessedik Sámuel Főiskola pénzügy szakán szerezte.

Luczay Péter
Nagykereskedelmi- és szabályozási központ irányítási igazgató

2012 óta dolgozik a vállaltcsoportnál.


Gépészmérnöki (MSc) és Mérnök-közgazdász (MA) okleveleit a Miskolci Egyetemen, míg MBA diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte. Project Management Professional (PMP)® címmel, D. P. H. and Risk Management (The Oxford Princeton Programme) minősítéssel rendelkezik. Üzletfejlesztésben, illetve energetikai rendszerek tervezésében, kivitelezésében és üzemeltetésében meglévő másfél évtizedes tapasztalatát különböző vállaltoknál, több országot is érintő tevékenysége során szerezte.


Jelenleg az ALTEO (Sinergy) Szabályozó Központjának (Virtuális Erőművének) felépítéséért, működéséért és fejlesztéséért felelős területet irányítja, azaz a vállaltcsoport erőműveinek termelésmenedzsmentjéért, a szegmens eredményes versenypiaci szerepléséért felelős. Vezetői feladatai mellett a Szabályozó Központ és a kapcsolódó energiakereskedelemi tevékenységek innovatív működési modelljén és a teljes energiakereskedelmi területet átfogó kockázatmenedzsment program kidolgozásán és implementálásán dolgozik.

Varga Viktor
Energiatermelési igazgató

2003 óta dolgozik a vállalatcsoportnál (Sinergy) különböző vezetői pozíciókban az energiatermelés területén.


Karrierjét a vegyiparban kezdte, ezután erőművek üzembe helyezési, majd üzemeltetési és karbantartási területén szerzett jelentős tapasztalatokat.


Műszaki diplomáját a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola villamosmérnöki karán, MBA diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, energiagazdálkodási specialista végzettségét a Corvinus Egyetemen szerezte.


Jelenleg az ALTEO (Sinergy) portfóliójába tartozó létesítmények https://alteo.hu/az-alteo/eromuvi-portfolio/portfolio-terkep/ biztonságos, gazdaságos és fenntartható működtetéséért, az üzemeltetési és karbantartási terület irányításáért felel (24 létesítmény, közel 140 fő).


Felelős az energetikai szolgáltatások színvonalának fenntartásáért és a mindenkori legjobb gyakorlatokkal való fejlesztéséért, amellyel biztosítható a vállalatcsoport külső és belső vevőinek elégedettsége.