Vállalatunk, az ALTEO Nyrt. 2019 januárjában létrehozta a Hulladékmanagement Divíziót azzal a céllal, hogy a hulladékgazdálkodási szektort érintő együttműködési lehetőségeket fejlessze, akvizíciókat hajtson végre, a szektorban szükséges innovatív technológiák kialakításában szerepet vállaljon és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét a tevékenységen keresztül is kifejezze.

Az ECO-FIRST Kft.-t 2017-ben alapították, hulladékkereskedelmi szolgáltatási tevékenység folytatása céljából. A 2019. júniusában lezajlott akvizíció -melynek eredményeképpen az ALTEO Nyrt. 66,66% -os tulajdonossá vált a vállalkozásban - lehetőséget teremtett arra, hogy a biogáz üzemi alapanyagok kereskedelmében a piacon meghatározó szereplővé nője ki magát.


„A legnagyobb értékünk és feladtunk, hogy a hulladékra ne problémaként, hanem inspiráló lehetőségként tekintsünk.”


A cég szolgáltatásai között elsősorban az áruházi hulladékok gyűjtése, valamint a komplex hulladékgazdálkodási és fenntarthatósági szolgáltatások szerepelnek amellett, hogy kiemelt fókuszt kap a biogáz üzemi hasznosításra alkalmas alapanyagok, melléktermékek kereskedelme.

A hulladék management terület által nyújtott szolgáltatások az alábbi csoportra oszthatók:

  • Hulladék begyűjtési tevékenységek: 2. és 3. kategóriájú állati eredetű melléktermékek, áruházi lejárt szavatosságú élelmiszerek, éttermi szerves hulladékok, veszélyes és nem veszélyes hulladékok gyűjtése, zsír- és olajfogó műtárgyak tisztítása, hulladékaik kezelése
  • Biogáz üzemi szolgáltatások: biogáz üzemi alapanyagok kereskedelme, biogáz üzemi hasznosítása
  • Szakértői szolgáltatások: hulladékgazdálkodási folyamatanalízis készítése, komplex hulladékmanagement tevékenységek, best practice-k kialakítása, hulladékbevallás készítése.

Az eddigi eredményeink számokban:

Üzletágunk a szerves hulladékok biogáz célú hasznosítása mellett elkötelezett abban, hogy a teljes értéklánc számára szolgáltasson a fent részletezett területeken. A biogáz célú hasznosítás dedikált képviselője Nagykőrösi Biogáz Erőmű, amelynek a komplex hulladék managementjét a vállalatunk hulladékokkal foglalkozó szakemberei látják el.


Tovább az ECO-FIRST weboldalára>>

AZ ECO-FIRST hulladékmenedzsmentje

Ecofirst

Energiában gondolkodunk.

FacebookTwitterLinkedIn