A 2019 januárjában elindult  Hulladékmanagement Divíziónk a hulladékgazdálkodási szektort érintő együttműködési lehetőségek kiaknázására jött létre. A megfogalmazott célok között szerepelt, hogy akvizíciókat hajtson végre, vállaljon szerepet a szektor innovatív technológiáinak kialakításában, továbbá tevékenységen keresztül is fejezze ki a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünket.

Első lépésként, a biogáz üzemi alapanyagok kereskedelmében a 2017-ben hulladékkereskedelmi szolgáltatási tevékenység folytatására alapított ECO-FIRST Kft. megvásárlásával vált meghatározó piaci szereplővé az ALTEO: a vállalat 66,66 százalékos tulajdonrészt szerzett a 2019 júniusában lezajlott akvizíció során. 2023-ban pedig megvásárolta a maradék tulajdonrészt, így mára már az ECO-FIRST az ALTEO Nyrt. 100%-os leányvállalata.

A cégcsoporthoz újabb akvízicó során, 2022 júliusában került az 1994-ben alapított, komplex hulladékgazdálkodási tevékenységet végző FE-GROUP Invest Zrt. A hazai hulladékfeldolgozási piacon átfogó és integrált tapasztalattal rendelkező, 2021-ben 3 milliárd forint fölötti árbevételt elérő cégben az ALTEO 75 százalékot meghaladó részesedést szerzett. A nagyvállalati és ipari, valamint részben a lakossági és az önkormányzati részpiacokon egyaránt aktív leányvállalat fókusza a keletkező hulladékok felmérésétől, azok kezelésétől, esetenként hasznosításán át, egészen a hulladékgazdálkodással összefüggő adatszolgáltatási kötelezettségig terjed.

A két akvizíció révén az ALTEO a hulladékmanagement terület minden szolgáltatását képes lefedni leányvállalataival, tovább erősítve a modern hulladékgazdálkodás legfontosabb célja, a hulladékok újrahasznosítása iránti elkötelezettségüket. Ehhez – meglévő kapacitásaik fejlesztése mellett – a legmodernebb technológiákat integrálják a gyakorlatba, kiterjesztve ezeket az eddigi anyagáramokon túli hulladékok hasznosítására, hogy a Magyarországon depóniákba lerakott hulladékok arányát le lehessen szorítani 10 százalékra.

„A legnagyobb értékünk és feladtunk, hogy a hulladékra ne problémaként, hanem inspiráló lehetőségként tekintsünk.”

eofirst-logo
fe-group-logo

Energiában gondolkodunk.

FacebookTwitterLinkedIn