A Tiszaújvárosi fűtőerőmű építése során két gázmotort és három forróvíz-kazánt építettek be.
Tiszaújváros Fűtőerőmű
2017.06.07
A kazincbarcikai kapcsolt hő- és villamosenergia-termelést megvalósító fűtőerőmű.

ALTEO - Kazincbarcika Fűtőerőmű

Beruházás: Kazincbarcika hosszú távú távhőellátását biztosító fűtőerőmű megépítése és a hosszú távú (20 éves) hőtermelés biztosítása

Megrendelő: Kazincbarcika Önkormányzata, Timpanon kft.

Projekttársaság: Kazinc-Therm Kft.

A beruházás összege: 3,1 milliárd forint

A beruházás időpontja: 2002

A beruházás helye: Kazincbarcika

Kazincbarcika Önkormányzata egy zöldmezős beruházás keretében megvalósuló, a város igényeire alapozott önálló fűtőerőmű megépítésére és hosszú távú üzemeltetésére írt ki pályázatot, melyet a 2015 májusa óta az ALTEO Nyrt. tagjaként működő Sinergy Kft. nyert el.

A nyertes a beruházás megvalósítására egy 100%-ban a tulajdonában álló projekttársaságot alapított, a Kazinc-Therm Kft.-t. A Kazincbarcika távhőellátásához szükséges hőenergiát a vállalat 20 éves futamidejű szerződés keretében termeli meg, a fűtőerőművet az ALTEO saját személyzettel üzemelteti.

A beruházással egy technológiájában korszerű, működésével a kapcsolt hő- és villamosenergia-termelés gazdasági és környezetvédelmi előnyeit kihasználó létesítmény valósult meg.

A zöldmezős beruházás során három gázmotort, valamint három forróvíz-kazánt építettek be. A gázmotorok fedezik a nyári hőigényeket, a fűtési időszakban a megnövekedett igényeknek megfelelően a kazánok is működésbe lépnek.

A kazincbarcikai kapcsolt hő- és villamosenergia-termelést megvalósító fűtőerőmű.
FacebookTwitterLinkedIn