A FŐTÁV zuglói fűtőművének gázmotoros bővítését és hosszú távú üzemeltetését az ALTEO végezte.
Zuglói Fűtőerőmű
2017.06.07
A Tiszaújvárosi fűtőerőmű építése során két gázmotort és három forróvíz-kazánt építettek be.
Tiszaújváros Fűtőerőmű
2017.06.07
Az Ózdi Távhő Kft. fűtőművének gázmotoros bővítése, korszerűsítése és hosszú távú üzemeltetése.

ALTEO - Ózdi Fűtőerőmű

Beruházás: az Ózdi Távhő Kft. fűtőművének gázmotoros bővítése és üzemeltetése hosszú távú (15 éves) hővásárlási szerződés alapján

Megrendelő: Ózdi Távhő Kft.

Projekttársaság: Ózdi Erőmű Kft.

A beruházás összege: 1,57 milliárd forint

A beruházás időpontja: 2005

A beruházás helye: Ózd, Ipari park

Ózd város távhőellátását biztosító fűtőművének korszerűsítése érdekében 2004-ben kezdődtek tárgyalások Ózd Város Önkormányzata és a 2015 májusa óta az ALTEO Nyrt. tagjaként működő Sinergy Kft. között. A tárgyalások eredményeképpen Ózd Város Önkormányzata a meglévő fűtőmű új gázmotoros blokkal való bővítését határozta el.

A beruházás megvalósítása érdekében a Sinergy Kft. egy 100%-ban a tulajdonában álló projekttársaságot alapított, az Ózdi Erőmű Kft.-t. A blokkfűtőerőmű fedezi a városi távhőrendszer hőigényének közel 30%-át és 15 éves futamidejű szerződés keretében szolgáltatja a hőenergiát a távhőszolgáltató részére. A blokkfűtőerőművet az ALTEO jelenleg távfelügyeleti rendszer kiépítésével a Kazincbarcikai Fűtőerőművében megvalósított központból üzemelteti.

A beruházás során két gázmotort telepítettek a szükséges segédberendezésekkel. A zajvédő burkolattal felszerelt blokkok a gépészeti és villamos segédberendezéseikkel a meglévő kazánház mellett felépített könnyűszerkezetes csarnokban kaptak helyet.

Az Ózdi Távhő Kft. fűtőművének gázmotoros bővítése, korszerűsítése és hosszú távú üzemeltetése.
FacebookTwitterLinkedIn