A Budapesti Corvinus Egyetem Enginous csapat nyerte meg az ALTEO Energy Challenge szakmai szimulációs versenyét!

Megtartotta, két év után újra „élőben”, sajtónyilvános éves rendes közgyűlését az ALTEO Nyrt.
2022.04.19
A Deloitte MeetingRequest podcastjében az ALTEO sztori!
2022.05.12
ALTEO Energy Challenge 2022

ALTEO Energy Challenge 2022

A március végén meghirdetett szakmai szimulációs verseny célja volt, hogy megismertessük a diákokkal az üzleti döntéshozatal menetét, bemutassuk az ALTEO tevékenységét. A verseny két fordulóból állt. A selejtező április második felében zajlott. A csapatok feladata egy elektromos járműmotorokat gyártó és értékesítő vállalat irányítása volt egy online szimulációban. A selejtezőn a 10 legjobb eredményt elérő csapat jutott tovább az élő döntőbe, ahol újabb szimulációs döntéshozatalokban mérhették össze tudásukat, valamint egy prezentációs feladatot is kaptak, melynek megoldását az ALTEO által delegált szakmai zsűri értékelte.

A prezentációs feladat

A hazai fotovoltaikus naperőművek összesített beépített teljesítőképessége 2022. április elsején átlépte a 3000 MW-ot. Ez a mérföldkő is jelzi, hogy a naperőművek jelentős szereplővé léptek elő a hazai energiatermelésben.

A csapatok feladata volt, hogy bemutassák, hogy szerintük a napenergiatermelés hazai bővülése hogyan hat a magyar gazdaságra a következő 5 évben.

A versenyre összesen 179 egyetemi csapat jelentkezett, amelyből végül 10 csapat mérettette meg magát a budapesti döntőben!

A döntő nagyon szoros volt. A zsűri kiemelkedő prezentációkat hallhatott arról, hogy a versenyzők szerint várhatóan hogyan alakul a magyar gazdaság a napenergia bővülése következtében. Annak ellenére, hogy az első 3 helyezett még nem rendelkezett átfogó tapasztalattal és ismeretekkel az energetika területén, mégis a felkészülésre rendelkezésre álló egy hét alatt olyan átfogó tudásra tettek szert, amit a szakértőkből álló zsűritagjaink is csodálkozva hallgattak végig.

A legjobban teljesítő csapat a budapesti Enginous lett, ők hozták a legeredményesebb üzleti döntéseket és ők építették fel a leghatékonyabb üzleti modellt. Ők vihették haza az 500.000 Ft értékű főnyereményt.

A második helyezett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem közös MBRK csapata lett, 300.000 Ft nyereménnyel és a harmadik helyezett pedig a Szegedi Tudományegyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem közös Goal Diggers csapata 200.000 Ft nyereményben részesült.

Gratulálunk a nyerteseknek!

Köszönjük a versenyzőknek a részvételt, a zsűri munkáját és az EcoSim Üzleti Szimulációk Kft-nek a szervezést!

További részletek: https://www.energychallenge.hu/

FacebookTwitterLinkedIn