Megtartotta, két év után újra „élőben”, sajtónyilvános éves rendes közgyűlését az ALTEO Nyrt.

Alteo - Energy Challenge
Elindult az ALTEO Energy Challenge, az ALTEO szimulációs versenye!
2022.03.29
ALTEO Energy Challenge 2022
A Budapesti Corvinus Egyetem Enginous csapat nyerte meg az ALTEO Energy Challenge szakmai szimulációs versenyét!
2022.05.11

Közel 2 milliárd forintnyi osztalék kifizetéséről döntöttek ma az ALTEO részvényesei a vállalat fennállásának legjobb eredményét hozó üzleti évet záró rendes közgyűlésen. A rekord osztalék alapját a tavalyi kimagasló üzleti teljesítmény teremtette meg, így az nem veszélyezteti a Társaság év elején frissített stratégiájának végrehajtását, továbbá kellő pénzügyi erőt hagy a vállalatban a rengeteg bizonytalansággal terhelt jelenlegi helyzet felfokozott kockázatainak kezelésére is.

 Nem változtatott ugyan a korábban megfogalmazott alapvető célokon és területeken, ám a 2019 óta elért kimagasló eredményekre reagálva ez év januárjában frissített, 2026-ig tartó stratégiát tett közzé az ALTEO Nyrt. A 2021-es évet fennállásának legjobb eredményével záró vállalatcsoport azért vizsgálta felül céljait, hogy az eddigieknél jóval ambiciózusabb mérföldköveket tűzzön ki maga elé – egyebek között erről is hallhattak a társaság éves közgyűlésén megjelent részvényesek, akik azt is elégedetten nyugtázhatták, hogy a társaság az év elején ESG minősítésre tett szert, továbbá a Deloitte Magyarország legjobb fenntarthatósági jelentésért járó Zöld Béka díját is kiérdemelte.

A közgyűlés elfogadta az ALTEO 2021-es IFRS szerinti konszolidált beszámolóját, benne a 12,9 milliárd forintot megközelítő kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménnyel (EBITDA), valamint az 5,9 milliárd forintos, szintén rekordszintű konszolidált nettó eredménnyel. Előbbi 134, utóbbi 892 százalékos növekedést mutat a tavalyi év azonos időszakához képest. Mindezek fényében az igazgatóság korábban nem tapasztalt mértékű, részvényenként – a Társaság tulajdonában álló sajátrészvényeket figyelembe nem véve – bruttó 103 forintos osztalékra tett javaslatot a tavalyi 24 forint után, amelyet a részvényesek el is fogadtak.

Az éves beszámolók mellett a közgyűlés elfogadta a Társaság 2021. évről szóló integrált jelentését is, amelynek elkészítését az ALTEO a magyar vállalati mezőnyben az elsők között kezdte el. Az integrált jelentés a pénzügyi teljesítmény mellett tájékoztatást ad a cégcsoport fenntarthatóságért, valamint üzembiztonságért tett lépéseiről és eredményeiről is.

Részletek itt:

Sajtóközlemény

Integrált Jelentés 2021

FacebookTwitterLinkedIn