Hitvallásom, hogy egy élhető(bb) jövő konfliktusainak feloldása rejtőzik abban, hogy a következő években, évtizedekben sikeresen tudjuk-e összehangolni a fenntarthatósági célrendszereket.

Ifj. Chikán Attila azt hirdeti, hogy lehetőségeihez mérten mindenkinek tennie kell ezért a célért.

A Chikansplanet a 2012-ben indult személyes szakmai blog. Az oldal a fenntarthatóság fontosságára hívja fel a figyelmet, olvasóközönségét pedig párbeszédre, közös gondolkodásra buzdítja a téma kapcsán.

Ifj. Chikán Attila két gyermek édesapjaként és tudatos vállalatvezetőként elkötelezett a fenntartható fejlődés eszmerendszere; a természeti, társadalmi és gazdasági erőforrások jövő generációk számára történő megőrzése mellett. A Chikansplanet az aktuális társadalmi, gazdasági, környezeti és nem utolsó sorban energetikai kérdéseket és témákat dolgozza fel, amelyek fontos szerepet játszhatnak egy fenntarthatóbb életvitel kialakításában.


2024.04.26

Szavanna válhat az amazóniai esőerdőből?

Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény– és állatvilággal, kiterjedt vízhálózattal és geodiverzitással rendelkezik. A területén megközelítőleg 22 millió ember, és a mai napig ismeretlen számú állat- és növényfaj él. A Föld tüdejeként is emlegetett ősi élővilág azonban minden eddiginél közelebb áll egy olyan fordulóponthoz, amely után végérvényesen átalakulhat a ma ismert […]
2024.04.19

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itthon kevesebb szó esik róluk, pedig Magyarországon évente akár 20-30 alkalommal is előfordulhat ez az időjárási jelenség. Indonéziában pedig a történelemben először írtak le egy F2-es erősségű forgószelet, amely házakat rombolt le és fákat […]

Energiában gondolkodunk.

FacebookTwitterLinkedIn