Elkészült az ALTEO harmadik Integrált Jelentése

Kutatásunkból kiderült, a többség szerint a környezetvédelem a társadalom közös felelőssége.
A magyarok 85 százaléka részesíti előnyben a fenntartható befektetéseket
2021.05.06
Az ALTEO árbevétele az első negyedévben 426 millió forinttal bővült.
Újabb rekord negyedévet zártunk
2021.05.17
Az ALTEO elkészítette az elmúlt év pénzügyi eredményeit bemutató, harmadik Integrált Jelentését.

Elkészítettük harmadik integrált jelentésünket, amelyben az elmúlt év pénzügyi eredményeit, valamint működésünk környezetre és társadalomra gyakorolt hatásait hoztuk nyilvánosságra. A pandémia okozta nehézségek dacára sem lehet okunk a panaszra: mindhárom területen kimagasló teljesítményt nyújtott vállalatunk.

A fenntarthatóságot központi elemként kezelő integrált jelentésünk az idén is a legelismertebb nemzetközi elvárásokhoz (GRI Standards) igazodva készült. Tanácsadóként a Deloitte volt cégünk partnere, a folyamatot külső félként a BDO Magyarország hitelesítette. A jelentés elkészítésével magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező vállalatként továbbra is unikumnak számít cégünk a hazai piacon, de természetesen nem érjük be ennyivel.

 „A fenntarthatóság 2008-as indulásunk óta elkísér minket minden üzleti döntésünkben” – mondja ifj. Chikán Attila, vezérigazgató, aki szerint a 2024-ig tartó beruházási program céltudatos és határozott folytatása mellett ebben az évben az elsődleges prioritások közé tartozik az ESG szempontok minél erőteljesebb érvényesítése vállalatunk működésében. „Szeretnénk mihamarabb ESG megközelítés alapján minősített vállalatként folytatni a működésünket, újgenerációs energiaszolgáltatóként követendő példát mutatva az energetikai piac szereplőinek” – szögezi le, hozzátéve: annál is inkább érdekünkben áll a minősítés megszerzése, mivel az ESG fokozatosan piaci elvárássá érik a magyar részvénypiacon is.

Az ALTEO integrált jelentései teljes terjedelmükben itt érhetők el.

FacebookTwitterLinkedIn