Újabb rekord negyedévet zártunk

Elkészült az ALTEO harmadik Integrált Jelentése
2021.05.06
Megváltozik az ALTEO Csoport székhelye!
2021.05.27

 Visszaigazolták az ALTEO ESG-szemléletű stratégiájának létjogosultságát és az elmúlt időszakban meghozott befektetési döntéseink helyességét az első negyedév eredményei: a konszolidált EBITDA 98 százalékkal emelkedett a tavalyi év azonos időszakához képest, míg a vállalatcsoport nettó eredménye 137 százalékkal nőtt. A bővülés elsődlegesen a hő- és villamosenergia-termelést irányító szabályozási központunk kimagasló teljesítményének köszönhető, azonban a tavaly megvásárolt 15 MW-os szélerőműpark és a felújított gibárti vízerőmű többleteredménye is kivette a részét a növekedésből.

 Továbbra sem volt érdemi hatással a COVID-19 okozta általános gazdasági visszaesés cégünk működésére, amely az első negyedévben is folytatta a menetelést: az árbevétel 426 millió forintos bővülése mellett az EBITDA 98 százalékos növekedést mutat az előző évhez képest. Ebben oroszlánrészt vállalt a hő- és villamosenergia-termelést irányító szabályozási központ, amelynek kimagasló eredményességéhez az is hozzájárult, hogy gázmotoros kapacitásait tavaly 18 MW-tal bővítették.  Szintén jelentős hozzáadott értéke volt az első negyedévi teljesítményben a támogatott villamosenergia termelési szegmensnek. Ezen belül is kiemelkedik a tavaly megvásárolt 15 MW-os szélerőműpark és a felújított gibárti vízerőmű többleteredménye. Végezetül a pandémia hatásainak leginkább kitett energia kiskereskedelmi terület is kitett magáért: a tavalyit meghaladó eredménnyel járult hozzá a konszolidált EBITDA jelentős bővüléséhez.

Ifj. Chikán Attila úgy vélte, a remek teljesítményben az is közrejátszik, hogy rendkívül következetesen folytatjuk befektetési és beruházási programunkat, teljes összhangban a 2024-ig tartó időszakra szóló, még 2019 őszén bemutatott stratégiával.

FacebookTwitterLinkedIn