Újabb erőmű kerül az ALTEO fotovoltaikus flottájába

A Zugló-Therm Erőmű többségi tulajdonrésze is az ALTEO tagvállalata, a Sinergy Kft. birtokába kerül.
Az ALTEO szerződést kötött a Nemzeti Közművekkel a Zugló-Therm többségi tulajdonrészének megvásárlásáról
2018.05.17
Már a kezdetektől fogva segítjük a fiatalokat, így támogatjuk a Gábor Dénes Ösztöndíj pályázatot.
Fiatal vízionáriusokat támogat az ALTEO
2018.06.02
Újabb, 6,9 megawatt névleges teljesítményű egységgel bővül Balatonberényben az ALTEO portfóliója.

Az ALTEO balatonberényi naperőműve

A közeljövőben Balatonberény külterületén bővül majd egy újabb, 6,9 megawatt névleges teljesítményű egységgel az ALTEO Csoport fotovoltaikus energiatermelő portfóliója, miután a tőzsdén jegyzett energetikai vállalat sikeresen megvásárolta a megfelelő engedélyekkel és a szükséges ipari ingatlannal rendelkező Péberény Ingatlanhasznosító Kft. száz százalékos tulajdonrészét. Az új naperőművet az ALTEO valósítja meg, az egység várhatóan 2019 első felében kezdi meg üzemszerű működését.

 A vállalatcsoport első, már termelő 2 megawatt kapacitású naperőműve a Csongrád megyei Domaszék mellett létesült, tavaly decemberben pedig lezárult a monori napelemes projektcégek megvásárlása, aminek révén további 4 megawattos naperőmű projekt került az ALTEO tulajdonába. Ehhez a portfolióhoz csatlakozik harmadikként a most megvásárolt 6,9 megawatt teljesítményű fotovoltaikus fejlesztés.

„A projektcég az engedélyekkel és a létesítéshez elengedhetetlen 12 hektáros ipari területtel rendelkezik, az erőművet mi fogjuk kiviteleztetni, felépíteni. Várakozásaink szerint évente körülbelül 9000 megawattórányi villamos energiát termel majd a létesítmény, amely körülbelül 4000 háztartás átlagos éves fogyasztásának felel meg” – mondta el a frissen lezárt akvizíció kapcsán Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Csoport vezérigazgatója.

FacebookTwitterLinkedIn