Fiatal vízionáriusokat támogat az ALTEO

Újabb, 6,9 megawatt névleges teljesítményű egységgel bővül Balatonberényben az ALTEO portfóliója.
Újabb erőmű kerül az ALTEO fotovoltaikus flottájába
2018.05.17
Két fotovoltaikus projekttársaság akvizícióját zárta az ALTEO, így újabb kiserőművet építhet.
Nagykőrösön épülhet az ALTEO újabb naperőműve
2018.07.23
Már a kezdetektől fogva segítjük a fiatalokat, így támogatjuk a Gábor Dénes Ösztöndíj pályázatot.

Az ALTEO támogatja a Gábor Dénes Ösztöndíj pályázatot

„Jövő jövendölés” címmel, a reál tárgyak magas szintű elsajátításának ösztönzésére hirdette meg a Gábor Dénes Ösztöndíj pályázatot a hazai és a határainkon túl élő, magyarul tudó középiskolások számára a NOVOFER Alapítvány. A vállalkozó kedvű diákok három kategóriában fogalmazhatták meg jövővel kapcsolatos víziójukat: az önvezető autókkal kapcsolatos közlekedésbiztonsági problémákról, és a felelősség kérdéseiről (sofőr-autó-programozó-gyártó) gondolkozhattak; felvázolhatták az 5G technológia újszerű alkalmazási területeit, kitérve az informatikai biztonság kérdéseire; illetve a drónok új felhasználási területeiről és a használat kockázatok kapcsán vázolhatták fel elképzeléseiket.

A jövő alakulásával kapcsolatos gondolkodás népszerű a fiatalok körében, nem véletlen, hogy a hazai és a külhoni középiskolákból összesen közel 100 diák küldte be időre pályamunkáját a fenti témákban. A diákok pályázatait két fordulóban, egységes szempontok alapján, pontozással értékelte több mint harminc elbíráló. Az elbírálásra Gábor Dénes-díjas szakemberek, középiskolai tanárok és a Simonyi Szakkollégium hallgatói vállalkoztak.

A zsűri döntése értelmében a kiválasztott pályamunkák előállítói 90, 60, illetve 30 ezer forintos ösztöndíjat nyerhettek el. Az ALTEO által felajánlott támogatásból két fiatal, Révész János, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulója, és Csik Balázs, a győri Krúdy Gyula Gimnázium tanulója részesült.

„Az ALTEO Csoport – fenntarthatóságra épülő működési filozófiája miatt is – már a kezdetektől elkötelezte magát a fiatalok támogatása mellett. Gábor Dénes elhíresült mondása szerint a jövőt nem lehet megjósolni, de a jövőnket fel lehet találni. Ezek a fiatalok erre tettek most kísérletet, állítottak össze kiváló pályamunkákat ennek a gondolatnak a jegyében. Remélhetőleg ezt a fajta újító, vízionárius szemléletet felnőtt korukra is megőrzik, így a maguk által választott karrierpálya és tudományterület mentén fontos hozzájárulói lehetnek egy valóban fenntartható jövő megteremtéséhez” – mondta el Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Csoport vezérigazgatója a pályázat eredményhirdetése kapcsán.

FacebookTwitterLinkedIn