Nagykőrösön épülhet az ALTEO újabb naperőműve

Már a kezdetektől fogva segítjük a fiatalokat, így támogatjuk a Gábor Dénes Ösztöndíj pályázatot.
Fiatal vízionáriusokat támogat az ALTEO
2018.06.02
Akkumulátoros villamosenergia-tárolónk az időjárásfüggő szél- és naperőművek integrációját segítik elő.
Átadták az ALTEO akkumulátoros energiatárolóját
2018.08.29
Két fotovoltaikus projekttársaság akvizícióját zárta az ALTEO, így újabb kiserőművet építhet.

Nagykőrösön épülhet az ALTEO újabb naperőműve

Két fotovoltaikus projekttársaság akvizícióját zárta az ALTEO Csoport, amelyek révén újabb kiserőművi beruházást valósíthat meg Nagykőrös külterületén a tőzsdén jegyzett energetikai vállalat. A naperőművek várhatóan 2019 első felében kezdik meg kereskedelmi működésüket, ezt követően a termelt villamos energiát a Kötelező Átvételi Rendszerben fogják értékesíteni 25 éven keresztül, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal engedélye alapján. A most zárult tranzakció révén megvalósuló fejlesztéssel az ALTEO naperőművi portfóliójának névleges teljesítménye az összes egység megépülését követően eléri a 20 megawattot.

 A most megvásárolt projekttársaságok (a True Energy Kft., valamint F.SZ. Energia Kft.) összesen 14, egyenként 495 kilowatt névleges villamos teljesítményű naperőmű-egység építésére rendelkeznek engedéllyel, így a tranzakció révén az ALTEO egy közel 7 megawatt összkapacitású kiserőmű beruházást valósíthat meg Nagykőrös város külterületén, amelyek várhatóan 2019 első felében már meg is kezdhetik kereskedelmi működésüket.

Eseménydús időszak áll a vállalat mögött a fotovoltaikus beruházásokat illetően, hiszen kevesebb mint 1 év alatt az ALTEO portfóliójába került a domaszéki, már működő naperőmű, valamint – a mostani megállapodással együtt – további három, megvalósítás alatt álló fotovoltaikus projekt is. „A jelenlegi tranzakcióval lassan kimerítjük a 15 milliárd forintos beruházási programunk keretét. Szeretnénk azonban tovább haladni a megkezdett úton, így a jövőben újabb beruházásokat tervezünk, amelyeken csapatunk már dolgozik is. Külön üdvözlendő, hogy az említett 4 projekt által az ALTEO naperőművi projektjeinek névleges teljesítménye a beruházás befejezésekor már el fogja érni a 20 megawattot.” – emelte ki az új beruházás kapcsán Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Csoport vezérigazgatója.

FacebookTwitterLinkedIn