Az ALTEO szerződést kötött a Nemzeti Közművekkel a Zugló-Therm többségi tulajdonrészének megvásárlásáról

A Soproni Erőmű és a HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt. teljes gőz- és melegvíz igényét mi biztosítjuk.
Hosszútávú együttműködés Sopronban a HEINEKEN sörgyárral!
2018.01.11
Újabb, 6,9 megawatt névleges teljesítményű egységgel bővül Balatonberényben az ALTEO portfóliója.
Újabb erőmű kerül az ALTEO fotovoltaikus flottájába
2018.05.17
A Zugló-Therm Erőmű többségi tulajdonrésze is az ALTEO tagvállalata, a Sinergy Kft. birtokába kerül.

Szerződés a Zugló-Therm többségi tulajdonrészének megvásárlásáról

A Nemzeti Közművek földgázszolgáltatója és az ALTEO Csoport aláírta azt az üzletrész adásvételi szerződést, amely feltételeinek teljesülését követően a Zugló-Therm Erőmű többségi tulajdonrésze is az ALTEO Csoport tagvállalata, a Sinergy Kft. birtokába kerül. A tőzsdén jegyzett energetikai vállalatcsoport jelenleg 49 százalékos kisebbségi tulajdonrészt birtokol az erőműben, amelynek műszaki üzemeltetését is végzi, illetve amely az ALTEO Szabályozó Központjának  is tagja. Az ügylet zárására a szükséges engedélyek megszerzését követően, várhatóan 2018 májusában kerülhet sor. Az Üzletrész adásvételi szerződés tárgyát képező 51 százalékos tulajdonrészt jelenleg az NKM Földgázszolgáltató Zrt. birtokolja.

A blokkfűtőerőmű, amely 18 MW villamos- és 17 MW hőteljesítménnyel rendelkezik, fedezi a körzeti távhőrendszer hőigényének több mint 30 százalékát és 15 éves futamidejű szerződés keretében szolgáltatja a hőenergiát a távhőszolgáltató részére.

„Ez a most elindított tranzakció szervesen illeszkedik az ALTEO kiserőművi stratégiájába, hiszen a megújuló energiaforrások minél teljesebb kihasználásához elengedhetetlen a korszerű, magas hatásfokú földgázalapú erőművi kapacitások megléte is.” – emelte ki Ifj. Chikán Attila. Hozzátette: a lépés nem veszélyezteti az erőmű által jelenleg biztosított távfűtési célú hőszolgáltatást, az ALTEO Csoportnak továbbra is kiemelt prioritást jelent a hőfogyasztók legmagasabb szintű kiszolgálása.

FacebookTwitterLinkedIn