Részvényenként 130 forintos osztalékot fizet az ALTEO

Jelentős növekedés az ALTEO Group-nál
2017.04.03
A 2016-os ügyfélelégedettség-mérés szerint a megkérdezettek 93%-a pozitívan értékelte kollégáink szakértelmét.
Elégedettek az ALTEO-ügyfelei
2017.05.26
Az ALTEO a tavalyinál több mint 8 százalékkal magasabb részvényenkénti osztalékot fizet.

Részvényenként 130 forintos osztalékot fizet az ALTEO

A tavalyinál több, mint 8 százalékkal magasabb részvényenkénti osztalékot fizet részvényeseinek a vállalatcsoport – többek közt erről szavazott a mai közgyűlés

A magyar tulajdonú, smart energy management szolgáltatások területén hazánkban piacvezető ALTEO 2017. évi közgyűlésének fő napirendi pontjai közt az elmúlt évi pénzügyi eredmények ismertetése, továbbá a menedzsment által javasolt osztalékfizetési lehetőség szerepelt. A 2016-os, kiemelkedően sikeres eredményeknek köszönhetően a közgyűlés úgy döntött, hogy a tavalyihoz képest több, mint 8 százalékos emeléssel 130 forintnyi osztalékot fizet részvényenként.

A közgyűlésen ifj. Chikán Attila ismertette a Társaság 2016. évre vonatkozó üzleti jelentését.

A közgyűlésen ifj. Chikán Attila ismertette a Társaság 2016. évre vonatkozó üzleti jelentését.

Az ALTEO Nyrt. idei közgyűlésének első napirendi pontjaként a vállalat vezérigazgatója, ifj. Chikán Attila ismertette a Társaság 2016. évre vonatkozó üzleti jelentését. Elmondta, hogy a tavalyi kiemelkedően sikeres év volt, amit bizonyít, hogy a megújuló és hagyományos energiaforrások területén is aktív vállalat árbevétele 33%-os növekedéssel közel 14 milliárd forintra nőtt, míg az EBITDA szintű eredmény 62%-os emelkedéssel meghaladta a 2,3 milliárd forintot. A sikeres gazdálkodás következtében a vállalatcsoport konszolidált adózott eredménye pedig megközelítette a 823 millió forintot.

„Tavaly tovább folytatódott az ALTEO növekedése. A jelenlegi portfóliónkból ugyanakkor kihoztuk a maximumot, így újabb beruházások kellenek ahhoz, hogy a növekedésünket fent tudjuk tartani. Az elkövetkező 1-2 évben tehát a stabil működés mellett elsősorban befektetési céljaink sikeres megvalósítására kívánunk koncentrálni, ami középtávon megalapozója lehet a további sikereinknek és növekedésünknek. Ennek érdekében mintegy 10-15 milliárd forintot fogunk különböző projektekbe, például naperőművi fejlesztésekbe fektetni” – mondta ifj. Chikán Attila, az ALTEO vezérigazgatója. Kiemelte: hisz abban, hogy az ALTEO egy sikeres midcap történet lesz a magyar tőzsdén, ami a befektetőknek kiszámítható megtérülést és dinamikus növekedést biztosít.

Az ALTEO árbevétele 33%-os növekedéssel közel 14 milliárd forintra nőtt.

Az ALTEO árbevétele 33%-os növekedéssel közel 14 milliárd forintra nőtt.

A 2016-os eredmények alapján a Társaság vezetése 130 forint/részvény osztalék megfizetésére tett javaslatot, amit a mai közgyűlés el is fogadott. Ennek megfelelően a vállalat a tavalyi 120 forint/részvény után idén 8,3%-kal magasabb részvényenkénti osztalékot fizet részvényeseinek.

FacebookTwitterLinkedIn