Megkezdi vállalatunk a Gibárti Vízerőmű felújítását

Az Erőművek Éjszakája eseményen az ALTEO Zuglói és Tiszaújvárosi Fűtőerőműve is látogatható.
Vállalatunk két erőműve is látogatható lesz az Erőművek Éjszakáján
2019.07.19
2019 első felében több mint 20 milliárd forintnyi befektetés-beruházási projektet valósítottunk meg.
Megugrottak az ALTEO féléves számai
2019.09.04
Az ALTEO Csoport megkezdi a Gibárti Vízerőmű felújítását a megbízható működés biztosítása érdekében.

Vállalatunk hamarosan megkezdi a több mint 100 éve üzemelő, műemlékké nyilvánított Gibárti Vízerőmű felújítását, az erőmű további hosszú távú megbízható működésének biztosítása érdekében.  A rekonstrukciós munkálatokkal cél továbbá a rendelkezésre álló természeti erőforrás hasznosításának növelése is.   

A több mint száz éve üzemelő erőmű esetében – a korábbi 20-25 évenként végzett felújítással szemben – az elmúlt közel ötven évben nem került sor felújításra. Az erőmű energiatermelő berendezéseinek műszaki állapota, illetve hatásfoka azonban indokolttá teszi azok rekonstrukcióját.

Ennek nyomán vállalatunk egy 1,1 milliárd forintos beruházás keretében újítja fel és korszerűsíti az erőművet, amelybe beletartozik a korábbi turbinák korszerűbbre cserélése, valamint a műemléki épület felújítása is. A teljes kivitelezés az erőmű műemléki jellegének megőrzésével történik.

Vállalatunk elkötelezett a megújuló energiaforrások hasznosítása iránt, a megújuló energiaforrásokat hasznosító erőművi portfóliónk kapacitása meghaladja az 55 megawattot is.

Továbbá Társaságunk elkötelezett az ipartörténeti emlékek fenntartásában és annak megőrzésében. Jó példa erre az ugyancsak műemléki védelem alatt álló Felsődobszai erőmű rekonstrukciója, amelyre 2013-ban került sor.

A Gibárti Vízerőműről további információ a következő linken érhető el: https://alteo.hu/eromuvek/vizeromuvek/gibart-vizeromu/

FacebookTwitterLinkedIn