Izgalmas videó készült a bőnyi szélerőműnél

Az UNICEF szervezésében, az ALTEO aktív közreműködésével új program indul a fenntarthatóság jegyében
2022.09.05
Az ALTEO és a Shell közös használt sütőolaj-begyűjtési programba kezdett Magyarországon
2022.09.19

A HUNOR kötéltechnikai egysége azért járt nálunk, hogy felkészüljenek a kötéltechnikai versenyre, és hogy mentési gyakorlatot végezzenek.

A katasztrófavédelem HUNOR mentőegysége gyakorlatozott a bőnyi szélturbináinkon! A kötéltechnikai és mentőgyakorlat része a csapat GRIMP DAY 2022 nemzetközi kötéltechnikai mentő versenyre való felkészülésnek! A speciális mentőegységnek több mint 110 méter magasságból, orvosi felügyelet mellett kellett lehozniuk a sérültet játszó alkalmazottat, mindezt kötéltechnikai megoldással.

A fiúk nem pusztán a mentést gyakorolták, a turbinára való feljutás erőnléti edzésként is szolgált. A  méteres magasságban aztán több mentési technikát is sorra vettek, hiszen egy rossz forgatókönyv szerint bármikor előfordulhat, hogy egy karbantartó a magasban lesz rosszul, megsérül, és akkor le kell onnan menteni.

A két napon át tartó gyakorlathoz az 5 fős mentőegység több mint 250 kilós felszerelést használt, és a maximális biztonság érdekében évről évre megismétlik majd az akciót.

👇Nézd meg a gyakorlatról készített látványos videót, ha bírod a magasságot!

FacebookTwitterLinkedIn