Az ALTEO és a Shell közös használt sütőolaj-begyűjtési programba kezdett Magyarországon

Izgalmas videó készült a bőnyi szélerőműnél
2022.09.08
TISZTA PART Projekt – Önkéntes hulladékvadászat indul!
2022.10.07

A fenntarthatóság mellett elkötelezett vállalatok példaértékű együttműködése veszi kezdetét az ALTEO, a Shell Hungary zRt. és a Biotrans Kft. országos lakossági használt sütőolaj visszagyűjtési programjával. A 2022 végéig összesen 120 Shell töltőállomásra kikerülő gyűjtőkonténerbe bárki bedobhatja az otthonában keletkező sütőolajat, egy lezárt edényben vagy PET palackban. A használt olajból vagy zsírból újrahasznosítás céljából 100 százalékban biodízel készül.

Az ALTEO, a Shell Hungary zRt. és a Biotrans Kft. együttműködése jó példája a körforgásos gazdaság gyakorlati megvalósulásának. A Shell hazai hálózatának 193 tagjából a mai napon már 44 töltőállomáson lehet leadni az otthon elhasznált sütőolajat, miután a cég az ALTEO-val együttműködve valósítja meg lakossági használt sütőolaj begyűjtő programját. 2022 végére pedig már összesen 120 Shell állomáson lehet elhelyezni az ALTEO dedikált, 240 literes műanyag gyűjtőedényeibe háztartásában keletkezett olajat. A megtelt gyűjtőedényeket az ALTEO partnere, a Biotrans Kft. saját telephelyére szállítja, ahol az összegyűjtött használt olajat nagyobb tartályokba fejtik át. Az ülepítési eljárást követően bioüzemanyagot előállító üzemekbe szállítják, ahol biodízel készül belőle.

„Az ALTEO-ban tudjuk, hogy a körforgásos gazdaság már nem csak a jövőnk, hanem a jelenünk is. Folyamatosan keressük iparágon belül és kívül is azokat az együttműködő partnereket, akikkel a közös, jó üzleti megoldásokon túl együtt tudunk dolgozni a szemléletváltást támogató kezdeményezéseken is” – mondta Ifj. Chikán Attila, az ALTEO vezérigazgatója.

FacebookTwitterLinkedIn