Az UNICEF szervezésében, az ALTEO aktív közreműködésével új program indul a fenntarthatóság jegyében

Aranyat nyert az Alteo Fenntarthatósági Barométer edukációs kampánya!
2022.08.18
Izgalmas videó készült a bőnyi szélerőműnél
2022.09.08

Az ALTEO is támogatja az UNICEF Fiatal Klímahősök fenntarthatósági programját

 A klímaválság gyermekjogi válság is egyben, mert a gyermekek jövője a tét. Már ma is ők a legkiszolgáltatottabbak ebben a krízisben: az éghajlatváltozás miatt egyre gyakoribbá váló természeti csapások olyan alapvető jogaikat fenyegetik, mint a tiszta ivóvízhez, az egészségügyi szolgáltatásokhoz, az oktatáshoz, a lakhatáshoz, vagy a védelemhez való hozzáférés. Ezért indítja el az UNICEF a Fiatal Klímahősök programját, amelynek elsődleges célja, hogy ismeret anyagokkal lássa el és aktivizálja a téma iránt érdeklődő fiatalokat. Büszkén jelentjük be, hogy vállalatunk szakmai partnerként és támogatóként járul hozzá a program megvalósulásához.

A világ számos, a környezeti hatásoknak erősen kitett részén ma a klímaváltozás fosztja meg a gyerekeket a biztonságos, lehetőségekkel teli élettől. A fejlett, egyelőre még biztonságosabb világban pedig az úgynevezett klímaszorongás veszélyezteti egyre érezhetőbben a fiatalok lelki egészségét. A Fiatal Klímahősök program bevonja a gyerekeket a klímaváltozásról szóló párbeszédbe, tudást és lehetőséget biztosít számukra ahhoz, hogy kérdezzenek és cselekedjenek.

Az UNICEF-fel együtt nekünk is meggyőződésünk, hogy ezekről a kérdésekről csak velük, a legérintettebbekkel együtt gondolkodhatunk és dönthetünk – és hogy a valós információk, a téma komplexitásának megismerése és a meghatározó “felnőtt” szereplőkkel való párbeszéd képes enyhíteni és előremutató cselekvésbe fordítani a fiatalok szorongását.

A Fiatal Klímahősök által egy olyan fórum jön létre, ami lehetővé teszi, hogy a hazai fiatalok és döntéshozók, szakemberek, vállalati szereplők eszmét cseréljenek egymással a fenntarthatósággal kapcsolatos kérdésekről.

Vállalatunk az anyagi támogatás mellett szakmai eseményekkel, gyárlátogatásokkal és aktív szakmai részvétellel járul hozzá a program sikerességéhez. Ezúton is köszönjük azon kollégák együttműködését, akik a több hónapig tartó programban aktív szerepet vállalnak. Ha van kedvetek és van a családban a fenntarthatóság, a klímaválság kezelésében akár ötletekkel, akár aktív cselekvést fontolgató gyerek, ismertessétek meg velük is ezt a szuper programot. Hátha valaki közülük is KLÍMAHŐS lesz.

További információk az alábbi linkeken:
https://unicef.hu/klimahosok/

https://www.youtube.com/watch?v=kbdo4bezRLU&t=4s

FacebookTwitterLinkedIn