Ismét Ifj. Chikán Attilát választották a BCSDH elnökévé

Elnyertük a Zöld Béka Díjat!
2022.02.07
Három tőzsdei elismerést kapott a BÉT Legek díjátadón az ALTEO
2022.02.23

Újabb hároméves ciklusra választott vezetőséget a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) tisztújító közgyűlése.  Ifj. Chikán Attila hatévi elnöksége alatt a szervezethez 50 új vállalat csatlakozott, így mára a hazai GDP 30%-át termelő 115 céget tömörítő szervezet mértékadóvá vált a fenntarthatóság területén.

Az újra megválasztott elnök egy négytagú elnökséggel karöltve dolgozik, melynek újraválasztott tagjai Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária vezérigazgató-helyettese, Dr. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország ügyvezető igazgatója, Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary ügyvezető igazgatója, Nagy Gréta, a Dandelion Kft. Ügyvezető igazgatója. A BCSDH ügyvezetését továbbra is Márta Irén látja el.

„Szervezetünk jó úton halad, a tevékenységünk pedig évről évre egyre hatásosabb. – kezdte az elmúlt három év értékelését Ifj. Chikán Attila, a BCSDH újraválasztott elnöke –Mára a BCSDH szaktanácsadói és szakértői szerepköre fenntarthatósági kérdésekben az üzleti szféra hangjává vált. A szervezet ismertsége és elismertsége a közvélemény és a szakpolitika számára egyaránt az elmúlt években jelentősen nőtt a szakmai tevékenységének és annak sikeres kommunikációjának köszönhetően.”

Azt a törekvést, hogy egyre több vállalattal ismertesse meg a BCSDH a fenntartható fejlődés lényegét és területeit, mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy mára 115 tagot számlál az egyesület. Az elmúlt években 340 szakmai rendezvény, 220 aktív vállalati vezető, „A jövő vezetői” programon végző 250 tehetséges fiatal, az Action 2020 Magyarország Programba bevont több mint 280 civil, tudományos és vállalati szakértő, valamint az eddig bemutatott 140 üzleti gyakorlat, amelyek valódi válaszokat adnak a fenntarthatósági kihívásokra, jól mutatják a BCSDH elkötelezettségét a fenntarthatóság iránt.

Számtalan program mellett az idén hatodik alkalommal kerül átadásra a 2017-ben életre hívott Fenntartható Jövőért díj, elismerve a fenntarthatóság területén tett kiemelkedő vállalati, vezetői és személyes teljesítményeket, kiegészülve a pandémia kapcsán elindított Társadalmi Felelősségvállalás kategóriával.

„Ami a jövőt illeti, mindezen tevékenységeket szeretnénk a már megszokott eltökéltséggel folytatni, fejleszteni a következő években is. Számos feladat áll előttünk és folytatnunk kell a már 2030-ig tervezett akciók, programok kidolgozását.” – emelte ki a legfontosabb feladatait Ifj. Chikán Attila. 

 

További információ ITT olvasható

FacebookTwitterLinkedIn