Három tőzsdei elismerést kapott a BÉT Legek díjátadón az ALTEO

Ismét Ifj. Chikán Attilát választották a BCSDH elnökévé
2022.02.23
Új stratégiával ünnepelte fennállásának legjobb eredményét az ALTEO
2022.02.28

Idén három kategóriában is sikert aratott 2021-es teljesítménye alapján az ALTEO a Budapesti Értéktőzsde egyik legkiemeltebb rendezvényén, a BÉT Legek díjátadón.

Megosztva kaptuk az év legnagyobb árfolyam-emelkedését elérő papír kibocsátója prémium kategóriában, szintén megosztva a Felelősségvállalás, fenntarthatóság, felelős vállalatirányítási díjat, valamint egyedüli nyertesként a Kibocsátói transzparencia mid-cap díjat is mi kaptuk meg.

Az elmúlt két évben kimagasló eredményt produkált az ALTEO, a 2019 óta elért eredményekre alapozva januárban ambiciózus stratégiai tervet tettünk közzé, mellyel a következő öt évben akár további 35 milliárd forinttal nőhet a beruházások és vállalatfelvásárlások értéke, valamint tovább folytatódhat a kapacitásbővítés az energiatermelés és termelésmenedzsment területén. Emellett tavalyi vállalásunknak megfelelően 2022-ben ESG minősítést szereztünk, mellyel Magyarország első minősített energetikai vállalata lettünk a független energiatermelők- és kereskedők, valamint a közművek szektorán belül.

Az év egyik legnagyobb árfolyam-emelkedését elérő papír kibocsátója prémium kategóriában díj átvételekor Mező Gyula, az igazgatóság elnöke elmondta: “Az eredményhez adottak voltak a feltételek, hiszen a részvényárfolyam emelkedése és a kedvező gazdasági környezet mellett a BÉT hazai tőkepiac fejlődését támogató lépései és az MNB növekedési kötvényprogramja is hozzásegített minket a látványos árfolyam-emelkedéshez. Az ALTEO folyamatosan fejlődik, jelenleg is egy intenzív beruházási szakaszban vagyunk, ezért bízunk benne, hogy nem ez lesz az utolsó ilyen elismerésünk.”

Kovács Domonkos, az ALTEO tőkepiaci tranzakciókért felelős vezérigazgató-helyettese kiemelte: az ALTEO-nál a kezdetektől fogva olyan megoldásokat keresünk, amelyek a fenntarthatóság szempontjait szolgálják az energiatermelés és -szolgáltatás területén belül.

Szécsi Balázs tranzakciós menedzser nagyon fontosnak tartja a BÉT Legek Kibocsátói transzparencia mid-cap elismerését, amely kiemeli az ALTEO-t versenytársai közül.

Különösen büszkék vagyunk arra, hogy a közepes kapitalizációjú cégek között az ALTEO bizonyult a legátláthatóbban működő szervezetnek. Elköteleződtünk amellett, hogy a jövőben is tartsuk magunkat ehhez a működéshez, hiszen a transzparencia olyan, akárcsak a fenntarthatóság: soha nem érhet véget az erre való törekvésünk és a díj azt mutatja a számunkra, hogy jó úton járunk”.

FacebookTwitterLinkedIn