Elkapkodták az intézményi befektetők az ALTEO kötvényeit

Az ALTEO újabb, 499 kilowatt kapacitású kiserőművet létesít a debreceni depóniagáz hasznosítására.
Debrecenben fektet megújuló energiába az ALTEO
2017.03.07
Jelentős növekedés az ALTEO Group-nál
2017.04.03
Jelentős túljegyzéssel zárult a több mint 2 milliárd forint összértékű zártkörű kötvénykibocsátásunk.

Elkapkodták az intézményi befektetők az ALTEO kötvényeit

A vállalat március 30-i, több mint 2 milliárd forint összértékű zártkörű kötvénykibocsátása jelentős túljegyzéssel zárult

Sikeresen zárta 2017. március 30-i zártkörű kötvénykibocsátását az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt., az ALTEO Group anyavállalata. A tranzakció jelentős túljegyzéssel zárult, ugyanis az intézményi befektetők az értékesítésre felkínált 215 ezerrel szemben több, mint 261 ezer darab kötvényre adtak be érvényes jegyzési ajánlatot. Az ALTEO 2020/I. elnevezésű papírok futamideje három és fél év, a fix kamatozású kötvények évente 4,49 százalékos kamatot fizetnek. A bevont forrásoknak köszönhetően a társaság maximalizálni tudja az új befektetésekre, beruházásokra fordítható pénzállományát.

Jelentős túljegyzéssel zárult a több mint 2 milliárd forint összértékű zártkörű kötvénykibocsátásunk.

Elkapkodták az intézményi befektetők az ALTEO kötvényeit

Jelentős túljegyzéssel zárult az ALTEO március 30-i zártkörű kötvénykibocsátása. Az értékesítésre maximálisan felkínált 215.000, egyenként 10 ezer forint névértékű kötvénnyel szemben ugyanis összesen 261.759 darab kötvényre adtak be érvényes jegyzési ajánlatot az intézményi befektetők. Tekintve, hogy a kibocsátás elsődleges célja az ALTEO 2017-ben lejáró kötvényeinek refinanszírozása volt, az ALTEO Igazgatósága a túljegyzést nem fogadta el, így 215.000 darab kötvényt értékesített, 2.150 millió forint értékben. A kötvénykibocsátás forgalmazója az OTP Bank Nyrt. volt.

„A nagymértékű túljegyzés azt bizonyítja, hogy befektetőink bíznak bennünk, és meglátásuk szerint is jó úton haladunk. Az ALTEO az elmúlt évek dinamikus növekedését kívánja folytatni a következő időszakban is, ennek egyik kiemelt feltétele a vállalati finanszírozás egyensúlyának fenntartása, javítása. Ebben segít a mostani tranzakció. A refinanszírozásnak köszönhetően még inkább maximalizálni tudjuk a tervezett befektetésekre és beruházásokra fordítható pénzállományt. Ez mindenképpen pozitív hír az előttünk álló befektetési lehetőségek kihasználhatósága szempontjából.” – mondta ifj. Chikán Attila vezérigazgató.

FacebookTwitterLinkedIn