Akvizícióval erősíti meg hulladékgazdálkodási üzletágát az ALTEO

ALTEO Fenntarthatósági Piknik - 2022
Rendhagyó workshopon tudatosították fenntarthatósággal kapcsolatos céljaikat az ALTEO középvezetői
2022.07.19
Aranyat nyert az Alteo Fenntarthatósági Barométer edukációs kampánya!
2022.08.18
ALTEO - FE-Group akvizíció

ALTEO - FE-Group akvizíció

ALTEO 75 százalékot meghaladó részesedést szerez a magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Fe-Group Invest Zrt-ben és ezzel lényegesen integráltabbá válik az hulladékgazdálkodási tevékenysége. Befektetőtársként részt vesz a tranzakcióban a Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap is, amely az akvizícióval közel 25%-os részesedést szerez az ALTEO mellett a Fe-Group-ban. A hulladékfeldolgozási piacon átfogó tapasztalattal rendelkező cég akvizíciójával a társaság tovább erősíti a körforgásos gazdaságban és a fenntartható gazdálkodásban betöltött szerepét.

A papír-, fém- és elektronikai hulladék átvétele és újrahasznosítása mellett a teljesen magyar tulajdonban lévő Fe-Group Invest Zrt. komplex hulladékgazdálkodási tevékenységgel foglalkozik, 2021-es árbevétele meghaladta a 3 milliárd forintot. A cég 1994 óta aktív a hulladékfeldolgozási piacon, így kellően átfogó és integrált tapasztalattal rendelkezik a szegmensben, nagyvállalati és ipari, valamint részben alakossági és az önkormányzati részpiacokon egyaránt.

„Az ALTEO 2026-ig szóló stratégiáját követve akvizíciókkal is terjeszkedni akarunk a hulladékgazdálkodási területen” – indokolja Simon Anita, az ALTEO fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese.

Az ALTEO 2019-ben létrehozott hulladékkezelési üzletágát annak idején – az ECO-FIRST Kft. megvásárlásával – a biológiailag bomló hulladékokra alapozták. A Fe-Groupnak több olyan hulladékárama is van, amely kifejezetten érdekes egy energetikai cégnek. Példának az ALTEO energiatárolás iránti affinitását említette, amelyhez jól illeszkednek az Fe-Group akkumulátorok újrahasznosítására tett erőfeszítései.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap olyan befektetéseket keres, amelyekkel érdemben hozzájárulhat a klímavédelemhez és a környezeti fenntarthatósághoz. A hulladékgazdálkodás fejlesztésével, a hulladék újrahasznosítási arányának növelésével a körforgásos gazdaság fejlesztéséért tudunk tenni. Az ALTEO Nyrt. eddigi tapasztalata, széleskörű iparági ismerete a megújuló technológiák területén és transzparens működése meggyőző volt számunkra a közös befektetéshez. Az eddigi sikeres családi vállalkozás a két befektető szerepvállalásával még professzionálisabban fog működni.” – mondta el Danyi Gábor a Kék Bolygó Klímavédelmi Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója.

 

FacebookTwitterLinkedIn