Újabb naperőműves projektbe kezd az ALTEO

A vállalati papírok nyolcadolásáról döntött a 2017. november 8-án megartott közgyűlésén az ALTEO.
Egynyolcad arányban felosztja részvényeit az ALTEO
2017.11.08
Első Fenntarthatósági Jelentésünk a Deloitte Magyarország Zöld Béka Díját kapta meg.
Zöld Béka Díjat nyert az ALTEO Fenntarthatósági Jelentése
2017.11.23
Két monori fotovoltaikus projekttársaság megvásárlásáról írtunk alá magállapodást.

Újabb naperőműves projektbe kezd az ALTEO

Két monori fotovoltaikus projekttársaság megvásárlásáról írt alá magállapodást az ALTEO Nyrt. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett energetikai vállalat ezzel újabb napenergetikai fejlesztésnek teremtette meg a feltételeit. A két újonnan vásárolt projekttársaság egyenként négy-négy 499 kilowattos naperőmű-egység építésére rendelkezik engedélyekkel, amelyek mentén az új tulajdonos ALTEO Group 2018 folyamán megvalósítja a beruházásokat. A megépült erőművek 25 évig a Kötelező Átvételi Rendszer keretében értékesítik majd a termelt villamos energiát, amelyre a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal engedélyével rendelkeznek.

 

„A projekttársaságok megvétele révén tovább növelhetjük megújuló energiaforrásokat hasznosító erőművi portfóliónkat. A domaszéki projektünk zárása és a monori napelem parkok megvalósulása esetén 6 megawattnyi új fotovoltaikus kapacitással rendelkezünk majd, amelyek a Kötelező Átvételi Rendszerben, kedvező megtérülés mellett értékesíthetik a megtermelt villamos energiát.” – hangsúlyozta a beruházás kapcsán Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Nyrt. vezérigazgatója. Kiemelte azt is, hogy a most aláírt szerződésekkel újabb nagy lépést tett a vállalat annak az irányába, hogy teljesítse a részvényeseknek a tőkeemelés kapcsán tett ígéretét a bevont források minél jobb megtérülést biztosító gyors befektetéséről.

 

A két most megvásárolt projekttársaságot, a Monsolar Kft.-t és az IT-Solar Kft.-t, magánszemélyek alapították napenergetikai projektek tervezésére és engedélyeztetésére, a projektek megvalósítására. A beruházás kivitelezését az összes szükséges hatósági engedély megszerzését követően lehet majd megkezdeni.

FacebookTwitterLinkedIn