Itt az idő, amikor nem fordíthatunk hátat a jövőnek!

Elkészült az ALTEO Csoport 2020-2024. közötti időszakára vonatkozó stratégiai prezentációja.
Bemutatta a 2020-2024-es stratégiáját az ALTEO
2019.11.25
2021. január 21-én elindult a BCSDH „A jövő vezetői” nevű tehetségprogramjának hetedik évfolyama.
Elindult „A jövő vezetői” hetedik évfolyama – idén az ALTEO munkatársai is részt vesznek a programban
2020.01.24
Társadalmilag fenntartható vállalatként fontosnak érezzük, hogy segítsünk a jövő generációinak.

A jövő generációjának segítése

Környezetileg és társadalmilag fenntartható vállalatként fontosnak érezzük, hogy a jövő generációinak céljaiban segítsünk, és ehhez partnereink együttműködését is megnyerjük. Ezért idén karácsonykor úgy döntöttünk, hogy új hagyományt teremtünk: a megszokott tárgyi ajándékokra szánt összeget egy fontos társadalmi célt felvállaló program támogatására fordítjuk. Választásunk a hátrányos helyzetből induló fiatalok társadalmi felemelkedésének támogatására esett. Partnerként az UNICEF Magyarországot választottuk, az általuk indított RAJTAD ÁLL A JÖVŐD! Programmal.

Vállalatunk támogatása 2 magyar csapat részvételét teszi lehetővé a nemzetközi versenyben.

Vállalatunk támogatása 2 magyar csapat részvételét teszi lehetővé a nemzetközi versenyben.

A kezdeményezés elsősorban a munkavállalás terén hátránnyal induló 12-24 éves fiatalokat igyekszik bevonni a közös gondolkodásba, amely során maguk azonosítják az őket leginkább érintő és foglalkoztató társadalmi problémákat, majd kreatív helyi megoldásokat dolgoznak ki ezek megoldására. Ebben a folyamatban szakértők és mentorok segítik őket, hogy eszközöket találhassanak elképzeléseik valóra váltásához.

 

 

A programra nyilvános pályázat útján lehetett jelentkezni, a sikeres pályázók pedig egy országos társadalmi innovációs műhelymunkában kezdhetik meg gondolataik formába öntését, amelynek része egy többnapos budapesti képzés. A legígéretesebb kezdeményezések részletes kidolgozásához és megvalósításához az UNICEF pénzügyi és szakmai támogatást biztosít, 2020 nyarán pedig a legjobb helyi projektek nemzetközi zsűri elé kerülnek, amelytől további anyagi támogatást, valamint mentori segítséget nyerhetnek.

Vállalatunk támogatása 2 magyar csapat részvételét teszi lehetővé a nemzetközi versenyben, részben annak köszönhetően, hogy a csapatok a támogatás révén el tudják majd készíteni nemzetközi versenyhez szükséges pályázatokat, illetve azok fordítását angol nyelvre, hogy a nemzetközi bírálókhoz el tudjanak jutni.

A programról bővebb információ az alábbi linkeken érhető el:

https://www.facebook.com/rajtadallajovod/

https://unicef.hu/rajtad-all-a-jovod/

 

FacebookTwitterLinkedIn