Folytatódik az ALTEO sikertörténete

Befejeződtek az ALTEO Nyrt. „Különböző paraméterű akkumulátorcellákkal felépített tárolólétesítmény integrálása a villamosenergiarendszerbe” című kutatási projektjének kivitelezési munkálatai
2021.11.11
Az ALTEO Csoport, az UniCredit Bank fenntarthatósági kommunikációjában
2021.11.17
A toronyból áll, 25 megawatt összteljesítménnyel rendelkező bőnyi szélerőműve.

ALTEO - Bőny szélerőmű

A kimagasló 2020-as eredményeket is felülmúlva a cég fennállásának legjobb eredményszámait produkálta az év első kilenc hónapjában, megnégyszerezve konszolidált nettó profitját. A rekordnegyedév elsősorban az újgenerációs energetikai cég stratégiájának és fejlesztéseinek egyik kulcsterületéhez, a rendkívül sikeres időszakot záró Szabályozási Központhoz köthető, de emellett a megújuló energetikai és energiakereskedelmi üzletágak is kiválóan teljesítettek.

 A tavalyi év azonos időszakához képest 315 százalékkal nőtt az ALTEO Nyrt. IFRS standardok szerinti, nem auditált, konszolidált nettó eredménye, elérve a 4,9 milliárd forintot, amely rekord a vállalat történetében. A konszolidált EBITDA megközelítette a 9,7 milliárd forintot, ami 119 százalékos bővülés a bázishoz képest, és jelentős részben a hő- és villamosenergiatermelést irányító Szabályozási Központ kimagasló eredményességére vezethető vissza. Utóbbit nagyon kedvezően érintette, hogy tavaly 18 MW-val bővültek a központ gázmotoros kapacitásai, ahogyan az is, hogy a bázisidőszakhoz mérten robbanásszerűen nőttek a kiegyenlítő energiaárak és a kapacitásértékesítési átlagárak.

„Büszkék vagyunk az eredményekre, de nem dőlhetünk hátra: módszeresen törekszünk az energetikában mutatkozó, kimagasló expanziós lehetőségek kiaknázására.” – fogalmazott ifj. Chikán Attila vezérigazgató.

Ennek jegyében – de már a harmadik negyedév zárását követően – újabb, 5 MW-os energiatároló egységet helyeztünk üzembe a Kazincbarcikai Fűtőerőmű területén. Szintén a városhoz kapcsolódó fejlemény, hogy újabb tízéves időszakra nyertük el a jogot arra, hogy a kazincbarcikai távfűtéshez nyújtsunk hőellátást.

Ifj. Chikán Attila az idei év egészét is értékelve kiemelte: „2021 számunkra azt mutatta meg, hogy a rugalmas reagálási képességek, amelyekben Szabályozási Központünk élenjár, az ezt támogató innovatív megoldások fejlesztése és a fenntartható energiatermelésre való törekvés meghatározó sikertényezők az átalakuló modern energetikában. Stratégiánkban ezek kiemelt szerepet kapnak és 2021 eredményei fényesen visszaigazolták, hogy jó úton járunk.”

Tovább: portfolio.hu

FacebookTwitterLinkedIn