Elkészült vállalatunk első integrált jelentése

Az ALTEO munkavállalóinak egészége és biztonsága érdekében 12 CardiAid AED defibrillátort vásárolt.
12 telephelyén helyezett el életmentő defibrillátorokat az ALTEO
2019.05.30
Az Erőművek Éjszakája eseményen az ALTEO Zuglói és Tiszaújvárosi Fűtőerőműve is látogatható.
Vállalatunk két erőműve is látogatható lesz az Erőművek Éjszakáján
2019.07.19
Első Integrált Jelentésünk a 2018-as pénzügyi eredményeket és fenntarthatósági jelentésünket is tartalmazza.

Az ALTEO Első Integrált Jelentése

Elkészült vállalatunk első integrált jelentése, amely a 2018-as pénzügyi eredmények mellett a fenntarthatósági jelentésünket is tartalmazza. Az integrált jelentés célja az, hogy átfogó képet nyújtson működésünkről, úgy, hogy a legfőbb pénzügyi mutatókon túl bemutatja a környezeti és társadalmi szerepvállalásunk legfontosabb eredményeit is.

Az impact investment egyik hazai képviselőjeként a kezdetektől arra törekszünk, hogy a pénzügyi eredményesség mellett környezetileg és társadalmilag is fenntartható, illetve felelős vállalatként működjünk. Ezért is döntöttünk úgy, hogy a nemzetközi trendekhez igazodva az idei évben a pénzügyi eredményeinket, valamint a fenntarthatóság területén kifejtett erőfeszítéseinket egy integrált jelentés formájában tesszük közzé.

Vállalatunk az elmúlt két évben is közzétette pénzügyi eredményei mellett az ún. Fenntarthatósági Jelentését, amely sorra vette a vállalat nem pénzügyi eredményeit, mérföldköveit. Az integrált jelentés részben a Fenntarthatósági jelentést hivatott felváltani, teljesítve ezzel a vállalat 2016-os jelentésében tett, erre vonatkozó vállalását. Az integrált jelentés fenntarthatósági adatokra vonatkozó része a Globális Jelentéskészítési Kezdeményezés (Global Reporting Initiative) iránymutatása alapján készült el.

A 2018-as év a dinamikus növekedés, valamint a fenntartható fejlődésre való törekvés jegyében telt. Utóbbi terület egyik mérföldköve volt, hogy 2018 novemberében a vállalat üzembe helyezte az első saját kivitelezésű naperőművét Monoron. A hatékony és fenntartható üzemeltetést segítette továbbá, hogy az ALTEO Csoport tulajdonában lévő erőművek (a vízerőműveket nem számítva) által felhasznált összes víz 15%-át visszaforgatott, illetve újrahasznált vízből sikerült fedezni a tavalyi évben.

Tevékenységünk során arra törekszünk, hogy a lehető legnagyobb mértékben hasznosíthassuk a megújuló energiaforrásokat az energiamixén belül.  Ennek szellemében 2017-ben belevágtunk egy K+F projekt keretében, egy Közép-Kelet Európában, illetve Magyarországon is egyedülálló akkumulátoros villamosenergia-tároló létesítmény fejlesztésébe. A projekt az időjárásfüggő szél- és naperőművek a vállalat portfóliójába, illetve a magyar villamosenergia-rendszerbe való integrációját segíti elő. A létesítmény 2018. augusztus 23-án a Zuglói Fűtőerőmű mellett sikeresen megkezdhette tesztüzemét.

A vállalat 2018-ban elért eredményeibe részletes betekintést nyújtó integrált jelentés, teljes terjedelmében ezen az oldalon érhető el.

 

FacebookTwitterLinkedIn