COVID-19: Több mint tízezer védőmaszkot adományoztunk

Az ALTEO egyik alapértéke a Biztonság. 2020. március 26-án elértük a 730 balesetmentes napot.
730 balesetmentes nap az ALTEO-nál
2020.03.30
Beruházási programunkban 3 új gázmotor kezdte meg működését a tiszaújvárosi és győri telephelyen.
A pandémia sem borította fel a fejlesztési terveinket, folytatódik a stratégia megvalósítása
2020.05.12
Több mint 10 ezer orvosi védőmaszkot adományozott az ALTEO.

Több mint tízezer védőmaszkot adományozott az ALTEO

Több mint 10 000 orvosi védőmaszkot adományoztunk a koronavírus-járvány terjedésének visszaszorítására. A védőfelszerelések egy részét öt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzathoz juttattuk el, másik részét pedig a Háziorvosok Online Szervezetén keresztül háziorvosok támogatására ajánlottuk fel.

Az ALTEO erőműveiben zajló munkafolyamatok megkövetelik, hogy a munkatársaink minden esetben szigorú előírásoknak megfelelő védőöltözékben végezzék a munkájukat. Ezért évek óta megbízható beszállítókon keresztül szerezzük be az ehhez szükséges védőruházatot. A jelenlegi koronavírus-járvány elleni védekezésre több mint 10 000 darab három rétegű orvosi szájmaszkot vásároltuk és eljuttattuk a legtöbb rászoruló által lakott régió önkormányzatainak, valamint a Háziorvosok Online Szervezetének.

A felajánlás egy részét Borsod-Abaúj-Zemplén megyei települések kapták: Tiszaújváros, Ózd és Kazincbarcika önkormányzata egyenként 1500 darab maszkot vehetett át, Felsődobsza és Gibárt pedig 500-500 darabot. Több okból is erre a megyére esett a választásunk: egyrészt itt működik a legtöbb erőművünk és itt dolgozik a legtöbb munkavállalónk, másrészt ez az ország leginkább segítségre szoruló régiója.

A felajánlott további 5000 darab maszkot a Háziorvosok Online Szervezete kapta, ahol folyamatosan óriási igény mutatkozik a maszkokra.

Mindent megteszünk a munkavállalóink egészségének megóvásáért és egy ilyen vészhelyzet esetén azt is fontosnak tartjuk, hogy a közösség szolgálatába állítsuk saját kapcsolatainkat, erőforrásainkat” – mondta Ifj. Chikán Attila, az ALTEO vezérigazgatója. Hozzátette: „mindenkitől azt kérjük, hogy vigyázzanak magukra és egymásra is. A maszk viselésével csökkenthetjük az átfertőzés veszélyét, ami a vírus visszaszorítása szempontjából most a legfontosabb.”

Amennyiben a települések és a háziorvosok igényt tartanak rá, és a járvány további alakulása indokolttá teszi, tervezzük, hogy a későbbiekben még több védőmaszkot fogunk adományozni.

FacebookTwitterLinkedIn