A pandémia sem borította fel a fejlesztési terveinket, folytatódik a stratégia megvalósítása

Több mint 10 ezer orvosi védőmaszkot adományozott az ALTEO.
COVID-19: Több mint tízezer védőmaszkot adományoztunk
2020.04.16
10 ezer védőmaszkkal támogattuk a háziorvosokat és a hátrányos régiókban élő diákokat, tanárokat.
COVID-19: Újabb tízezer védőmaszkot adományoztunk
2020.05.12
Beruházási programunkban 3 új gázmotor kezdte meg működését a tiszaújvárosi és győri telephelyen.

Folytatódnak az ALTEO beruházási tervei

Egy több mint 2 milliárd forintos beruházási program első lépéseként 3 darab, együttesen 9°MWe kapacitású gázmotor kezdte meg működését az ALTEO tiszaújvárosi és győri telephelyein. Társaságunk ezzel a lépéssel szeretné bővíteni a hazai kiegyenlítő energetikai piac kínálati oldalát.

A 2019 őszén elfogadott új stratégiánk kiemelt eleme a szabályozási központunk továbbfejlesztése, különös tekintettel a megújuló energiaforrás alapú erőművi kapacitások hazai terjedése következtében egyre erősebben jelentkező, minden eddiginél szofisztikáltabb szabályozási szolgáltatások iránti igényekre.

A COVID-19 járvány miatt előállt helyzet, valamint az általunk bevezetett, emelt szintű belső biztonsági intézkedések közepette is folytatni tudtuk a győri és tiszaújvárosi üzemeinkben zajló fejlesztési munkákat. A kihívások ellenére sikerült mindent az eredeti terveknek megfelelően végrehajtanunk, így összesen 9°MWe összteljesítménnyel növeltük szabályozási központunk kapacitását. Ráadásul a pandémiás korlátozások ellenére, a biztonsági követelmények maradéktalan betartása mellett időben sikerült megszereznünk az extra kapacitások kereskedelmi hasznosításához szükséges engedélyeket, illetve akkreditációt, így a gázmotorok azonnal képesek a piaci igények kielégítésre.

A fejlesztéseknek ezzel még nincs vége. A több, mint 2 milliárdos program második ütemében újabb három, összesen 9°MWe teljesítményű gázmotort telepítünk. A program végére így társaságunk szabályozási központjának beépített teljesítménye közel 33 százalékkal fog növekedni, amivel az ország egyik legnagyobb ilyen létesítményévé válik.

FacebookTwitterLinkedIn