Bekerült az ESG minősített vállalatok elitjébe az ALTEO

Mi is ott vagyunk a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expon és Világtalálkozón!
2021.12.03
Elnyertük a Zöld Béka Díjat!
2022.02.07

A hazai energetikai szektorban elsőként szereztünk független, nemzetközi ESG tanúsítványt.

A Sustainalytics vizsgálata alapján az iparági átlagnál kedvezőbb eredményt, azaz alacsonyabb kockázati besorolást ért el a vállalatunk.

Az összesített eredményeket tekintve 31,1 pontos ESG minősítést kapott az ALTEO a Sustainalytics 0-50-ig terjedő kockázati skáláján, ami a cég környezeti, társadalmi és vállalatirányítási hatásait értékeli. Ezzel Magyarországon elsőként a független energiatermelők- és kereskedők, valamint a közművek szektorán belül a globális átlagnál alacsonyabb kockázati szintet értünk el.

Tavaly jelentettük be, hogy szeretnénk mihamarabb ESG megközelítés alapján minősített vállalatként folytatni a működésünket. Tőzsdei vállalatként a transzparencia számunkra alapelvárás, újgenerációs energiaszolgáltatóként pedig szeretnénk követendő példát mutatni az energetikai piac szereplőinek” – értékelt ifj. Chikán Attila, az ALTEO vezérigazgatója, hozzátéve: „büszkék vagyunk rá, hogy az olaj- és gázipar nélküli energetikai szektorban Magyarországon mi vagyunk az első vállalat, amely ESG minősítést szerzett, ráadásul vállalásunknak megfelelően ezt határidőn belül tettük meg, és bízunk benne, hogy ez fokozatosan piaci elvárássá érik a magyar nagyvállalati szektorban is.”

„A fenntarthatóság 2008-as indulásunk óta elkísér minket minden üzleti döntésünkben, az ESG minősítés pedig kijelöli számunkra azokat a támpontokat, ami egy teljeskörű és a fentarthatóság minden területét lefedő ESG stratégia alapját képezi” – fogalmazott Simon Anita, az ALTEO fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese. Szerinte az elemzés kitér az összes ágazatspecifikus kockázatra, és azt is nyilvánvalóvá teszi, milyen intézkedések megtételével csökkenthetők ezek a kockázatok, így az eredményekre alapozva a jövőben még ESG tudatosabb lehet a vállalat működése.

 

A Sustainalytics részletes jelentése ezen a linken érhető el.

FacebookTwitterLinkedIn