Az ALTEO részvényei bekerültek a tőzsde Prémium kategóriájába

Akkumulátoros villamosenergia-tárolónk az időjárásfüggő szél- és naperőművek integrációját segítik elő.
Átadták az ALTEO akkumulátoros energiatárolóját
2018.08.29
2018. október 1. napjával a Sinergy Kft. egyes vagyonelemei beolvadnak az ALTEO Nyrt.-be.
Cégstruktúra változás
2018.09.28
Az ALTEO a Standard kategóriából bekerült a Budapesti Értéktőzsde legmagasabb, Prémium kategóriájába.

Az ALTEO részvényei a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájába kerültek

Az ALTEO sikeresen szintet lépett a Standard kategóriából és bekerült a Budapesti Értéktőzsde legmagasabb, Prémium kategóriájába. A kategóriaváltás szimbolikus hitelesítéseként a szeptember 12-ei tőzsdei kereskedést ifj. Chikán Attila, az ALTEO Nyrt. vezérigazgatója nyitotta meg, a hazai tőzsde csengőjének megszólaltatásával. 

Az ALTEO kategóriaváltásának köszönhetően már 18 vállalat részvényei forognak a BÉT legnagyobb és a befektetők körében legnépszerűbb kibocsátóit csoportosító Prémium kategóriában. A dinamikusan fejlődő energetikai szolgáltató és kereskedő vállalat 2016 őszén hajtott végre nyilvános részvénykibocsátást, korábban technikai bevezetéssel jelent meg a tőzsdén, és több sikeres kötvényprogramot is megvalósított.

Az ALTEO közel 1 évtizede jelent meg a hazai piacon, azóta a megbízható energiaellátást, az energiahatékonyságot, valamint a klímatudatosságot szem előtt tartva alakítjuk portfóliónkat. Ezen stratégia mentén folyamatosan, és rendkívül tudatosan arra törekszünk, hogy kiaknázzuk a kedvező beruházási lehetőségeket a növekedés érdekében. A tőzsdei jelenlét mellett konkrét célunk volt, hogy a Prémium kategóriába lépjünk, és a kategóriája egyik meghatározó kibocsátójaként forogjanak a parketten a részvényeink” – mondta ifj. Chikán Attila, az ALTEO vezérigazgatója.

Az ALTEO kategóriaváltásának köszönhetően már 18 vállalat részvényei forognak a BÉT-en.

Az ALTEO kategóriaváltásának köszönhetően már 18 vállalat részvényei forognak a BÉT-en.

A hazai tőzsdén a részvényeket 3 kategóriában lehet bevezetni a piacra, amelyek közül a Prémium kategória a legmagasabb.


FacebookTwitterLinkedIn