Almát és szilvát „terem” a családi napunk

Az ALTEO Csoport, az UniCredit Bank fenntarthatósági kommunikációjában
2021.11.17
Mi is ott vagyunk a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expon és Világtalálkozón!
2021.12.03

Oktatási és szociális intézmények kertjeit díszítik majd azok az őshonos magyar gyümölcsfák, amelyeket azért ültetünk, hogy a szeptemberi családi nap karbonkibocsátását semlegesítsük.

A rendezvényre egészen pontos értéket kalkulált a GreenDependent Intézet, figyelembe véve a résztvevők számát, az esemény hosszát, az oda- és visszaúthoz szükséges utazást; az étel- és italfogyasztást és ezek felszolgálását, a kiadványokat, egyéb nyomtatott anyagokat, a szervezés során felhasznált papírmennyiséget, továbbá az elfogyasztott energiát: a világítást, a hangosítást, a játékokat, a programokat stb.

Az így kapott karbonlábnyom 6,08 tonna széndioxid, amelynek 55 százaléka az étkezéshez, azon belül is a húsételekhez (30%), 43,5 százaléka az utazáshoz (23% az autós közlekedéshez) kapcsolódott. Az emissziós érték csökkentéséhez ezért kézenfekvő megoldás a húsos ételek arányának mérséklése a jövőben, valamint az autózás helyett a tömegközlekedés használatának előnyben részesítése.

A rendezvény karbontudatosságának növelése érdekében a karbonlábnyomot őshonos gyümölcsfák ültetésével kompenzálja a GreenDependent. A kompenzációs kezdeményezéssel közös kertészkedési lehetőséget biztosítunk az intézmények tanulóinak és lakóinak, akik az ízletes gyümölcsöket is élvezhetik majd. Azáltal pedig, hogy őshonos fajtákról van szó, a biológiai sokféleség és a tájfajták megőrzéséhez is hozzájárulunk a gyümölcsfákkal.

FacebookTwitterLinkedIn