A MOL Petrolkémia: TVK tiszavasvári ipari erőmű hosszú távú üzemeltetése, karbantartása.
MOL Petrolkémia: TVK Erőmű
2017.07.14
A MOL Tisza-WTP tiszavasvári vízelőkészítő létesítmény üzemeltetése és karbantartása.

ALTEO - MOL Petrolkémia Tisza-WTP Vízelőkészítő

Beruházás: TVK vízelőkészítő létesítmény beruházása, hosszú távú üzemeltetése és karbantartása

Megrendelő: MOL Petrolkémia Zrt.

Projekttársaság: Tisza-WTP Kft.

A beruházás összege: 8,3 millió euró

A beruházás időpontja: 2002 – 2003

A beruházás helye: Tiszaújváros, MOL Petrolkéma Zrt.


A MOL Petrolkémia Zrt. Közép-Európa egyik vezető vegyipari vállalata. A vegyipari folyamatok nagy energia- és vízigénye miatt az ország egyik legnagyobb hő- és sótalanvíz-fogyasztója. A mennyiségi igénynövekedések, a minőségi változások, valamint az egyre szigorodó környezetvédelmi előírások miatt a TVK a vízszolgáltatás kiszervezéséről döntött, és felkérte a Sinergy Kft.-t, hogy oldja meg a TVK sótalanvíz-igényének hosszú távú kielégítését egy új vízelőkészítő létesítmény megvalósításával.

A beruházás megvalósítására a Sinergy egy 100%-ban a tulajdonában lévő projekttársaságot alapított, a Tisza-WTP Kft.-t. A MOL Petrolkémia Zrt. által igényelt teljes sótalanvíz-mennyiséget a Sinergy 15 éves futamidejű szerződés keretében állítja elő, a vízelőkészítőt saját személyzettel üzemelteti.

Az új vízelőkészítő mű technológiája a Tisza vizét nyersvízként felhasználó elő- és ultraszűrőkből, fordított ozmózisos berendezésből, valamint utófinomító kevertágyas ioncserélőkből áll. Ezt egészíti ki a technológiához tartozó vegyszerrendszer, tároló és közömbösítő tartályok, valamint a gépészeti, villamos- és irányítástechnikai berendezések.

tvk_vizelokeszito3s-960x660
FacebookTwitterLinkedIn