Jótékonysági szervezetek támogatásával ünnepeljük a karácsonyt

Fenntarthatóság és Felelős Üzleti Szemlélet: Az ALTEO Az Üzleti Etikai Díj Nyertese “Nagyvállalat” Kategóriában
2023.11.25
Játékgyűjtés az ALTEO kezdeményezésében
2023.12.07

Magyarország meghatározó energiaipari vállalataként nem csak a szektorban játszunk kulcsfontosságú szerepet, hanem nagy erőfeszítéseket teszünk a társadalmi felelősségvállalás és fenntarthatóság terén is. A Civil Impact Nonprofit Kft-vel közös, az energiahatékonyságra és energiaszegénység enyhítésére meghirdetett pályázatunk kifejezi elkötelezettségünket a közösség iránt és azok iránt, akik az energiahatékonyság és szociális jólét terén tevékenykednek. Az idei pályázat két fő területre összpontosított: energiahatékonysági korszerűsítésre és fejlesztésekre, illetve a hideg hónapokban jelentkező fűtési problémák enyhítésére.

A kiválasztott szervezetek támogatására – az előző éveknek megfelelően – üzleti partnereinek szánt karácsonyi reprezentációs keretet ajánlja fel az ALTEO.

Büszkék vagyunk arra, hogy idén két olyan szervezetet választhattunk, amelyek kivételes elhivatottsággal járulnak hozzá a társadalmi problémák megoldásához.

Menhely Alapítvány: Több Mint Otthon

Pályázatunk korszerűsítési kategóriáját elnyert Menhely Alapítvány 1989-ben jött létre Budapesten, és azóta is szívvel-lélekkel küzd az otthontalanság ellen. Ez az első olyan független szervezet, amely komplex megoldásokat kínál a hajléktalanok helyzetének megváltoztatására, illetve szakszerű szociális segítséget nyújt különféle szolgáltatásokkal, mint például Gondozási Központ, Nappali Centrum, Fedél Nélkül utcalap, és egyéb kezdeményezéseik, amelyek célja az otthontalanság minden formájával szembeni küzdelem. A Menhely Alapítvány az elnyert pályázati összeget telephelyeik fűtési rendszerének korszerűsítésére és a melegvíz-ellátás fejlesztésére fordítja, ezzel élhetőbbé téve a náluk élők, látogatók, valamint az ott dolgozók mindennapjait.

Tűzcsiholó Egyesület: Mentorációval a Családokért

A fűtési problémák enyhítését célzó kategóriánk díjazottja, a Tűzcsiholó Egyesület egyedülálló módon támogat olyan családokat, ahol a szülők állami gondozásban nőttek fel. Tevékenységük kiemelkedő azáltal, hogy nem csupán az alapvető szükségletek kielégítésére fókuszálnak, hanem teljeskörű mentorációval erősítik a családokat. Az egyesület különleges erejét az adósságkezelő programok és egy saját adománybolt működtetése jelenti, amelyek hosszú távú segítséget nyújtanak és lehetőséget teremtenek az önálló élet kezdetéhez. A Tűzcsiholó Egyesület a pályázaton nyert összegnek köszönhetően összesen 40, hátrányos helyzetű Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen élő családot, köztük 80 gyereket tud támogatni tűzifa megvásárlásával.

Az energiaszegénység enyhítésére fókuszáló pályázatunk az ALTEO kötelezettségvállalása a jövőnk és közösségünk iránt.

Az ALTEO-nál hiszünk abban, hogy a társadalmi szerepvállalás és fenntarthatóság terén tett lépéseinkkel hosszútávon is segítjük és támogatjuk ezt a kiemelkedően fontos ügyet és büszkék vagyunk rá, hogy olyanoknak tudunk segítséget nyújtani, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

FacebookTwitterLinkedIn