Új részvényeket bocsát ki az ALTEO

Az ALTEO részvénenyei elérték a mindenkori legmagasabb, 815 forintos árfolyamot.
Történelmi árfolyam
2019.02.07
Az ALTEO hagyományteremtő jelleggel 2019. március 28-án megtartotta az első Beszállítói Fórumát.
Beszállítói Fórumot tartott az ALTEO
2019.04.11
Új részvényeket bocsát ki minimum 500 millió forint és maximum 1,5 milliárd forint értékben az ALTEO.

Új ALTEO részvények

Zártkörű tőkeemelés lebonyolítása mellett döntött az ALTEO Nyrt., mivel több olyan kedvező megtérülésű projektlehetőséget is lát jelenleg a hazai piacon, amelyek finanszírozásához rövidesen szükségessé válhat nagyobb mennyiségű saját tőke rendelkezésre állása. A projektlehetőségek javarészt megújuló energetikai beruházások, befektetések, amelyek között vegyesen találhatóak akvizíciók és zöld-, illetve barnamezős fejlesztések. A kibocsátani kívánt részvények összértéke minimum 500 millió forint és maximum 1,5 milliárd forint között lesz.
Az ALTEO Nyrt. a 2017-2019-es befektetési stratégiája keretében a tavalyi év végéig nagyságrendileg 12 milliárd forint értékű befektetést eszközölt, vagy vállalt erre kötelezettséget. A már megvalósult, illetve a folyamatban lévő beruházások mellett a társaság számos további kedvező megtérülésű projektlehetőséget is beazonosított, amelyek szükségessé teszik a további forrásbevonást. Ezek között találhatóak olyanok is, amelyek esetében rövid időtávon belül lehet szükség nagyobb összegű önerőre.
A jelenleg az ALTEO befektetési fókuszában álló projektek – a vállalat befektetési portfóliójába illeszkedve – elsősorban megújuló energetikai beruházások lehetnek. A projektek között vegyesen találhatóak akvizíciók és zöld-, illetve barnamezős fejlesztések. Ezen projektek teljes befektetési igénye a 7 és 10 milliárd forint között mozog.

Részletek itt: https://alteo.hu/befektetoknek/az-alteo-nyrt-kozlemenyei/

 

FacebookTwitterLinkedIn