Új szolgáltatással bővül a portfoliónk!

Az ALTEO megvásárolta a Bábolna határában található, 7 toronyból álló szélerőműparkot.
Újabb szélerőműparkkal erősítünk!
2020.08.18
A fenntarthatóság jegyében az ALTEO elektromos mobilitásra fókuszáló üzletágat indít ALTE-GO néven.
Indul az ALTE-GO!
2020.10.21
Teljeskörű, kockázatmentes menetrendezési szolgáltatás a Sinergy Energiakereskedő Kft.-től.

Az új menetrendezési és termelésmenedzsment szolgáltatásunk a megújuló villamosenergia termelők terheinek csökkentésére kínál megoldást.
2020. április 1-jétől jelentős változás következett be a KÁT rendszer mérlegkör tagjainak menetrendi eltérésének elszámolásában, mely jelentős többlet terhet ró az érintett termelőkre. A szigorú követelmények olyan kihívások elé állítják a jellemzően kisebb méretű erőmű tulajdonosokat, beruházókat és üzemeltetőket, amelyek meghaladhatják a reálisan ráfordítható erőforrásaikat. A KÁT-rendszer pótdíj elszámolásának átalakítása eredményeként a termelők és menetrend-csoportok kötelesek a tervezett menetrendjüktől való eltérés arányában megfizetni az okozott kiegyenlítő energia költségeiket. Ezért érdemes menetrendezési tevékenységüket külső szakértőre bízniuk. Leányvállalatunk, a Sinergy Energiakereskedő Kft. erre kínálja intelligens, teljeskörű és kockázatmentes menetrendezési szolgáltatását!
Az új szolgáltatásunk egyik fő jellemzője a stabilitás és a kiszámíthatóság: fix díjazásért kínálunk egyszerű konstrukciót és nyújtunk olyan szolgáltatást a KÁT és METÁR-jogosult vagy a KÁT-ból már kieső időjárásfüggő termelők részére, amely teljes mértékben mentesíti őket a menetrendezés okozta pótdíjfizetési kötelezettség alól.

„A menetrendezési tudás és az aggregátori kompetencia folyamatos felértékelődésére és egy nagyon jelentős potenciállal rendelkező villamosenergetikai részpiac kialakulására számítunk, amelynek meghatározó szolgáltatójává kívánunk válni.” – ifj. Chikán Attila, az ALTEO csoport vezérigazgatója

FacebookTwitterLinkedIn