Új projekt az ALTEO életében

Simon Anita 2021. június 1. napjától vezérigazgató-helyetteseként” folytatja munkáját.
Fontos szervezeti változások az ALTEO Csoport élén!
2021.05.31
Elköltöltözött az ALTEO. Régi bútorainkat a Magyar Református Szeretetszolgálatnak adtuk.
Költözik az ALTEO!
2021.06.21
Az ALTEO új projektjében a Kazincbarcikai Fűtőerőmű területén épít akkumulátoros energiatárolót.

„Különböző paraméterű akkumulátor cellákkal felépített tároló létesítmény integrálása a villamosenergia-rendszerbe” című kutatási projektet indítottuk útjára.

A megújuló energiaforrás alapú, időjárásfüggő energiatermelő egységek térhódításával párhuzamosan egyre nagyobb igény jelentkezik a rendelkezésre álló szabályozó kapacitásokra. Az ALTEO Szabályozási Központ folyamatos fejlesztésének egyik legfontosabb célja is az, hogy mennyiségben és minőségben is választ adhasson a villamosenergia-rendszerben jelentkező folyamatosan növekvő szabályozási igényekre.

A fejlesztések egyik formája az akkumulátoros energiatárolók létesítése. Az ALTEO csoport első, 6 MW-os energiatárolóját Budapesten, a Zuglói Fűtőerőmű területén valósítottuk meg 2018-ban. A mostani projekt keretében a Kazincbarcikai Fűtőerőmű területén építjük fel a második energiatárolónkat, 5 MW-os teljesítménnyel.

A kazincbarcikai akkumulátoros energiatároló kialakítása ugyanakkor eltér a jelenleg működő sztenderd piaci megoldásoktól. A beruházás különlegessége, hogy nagy teljesítményű, energiatárolóra optimalizált akkumulátorok mellett elektromos autókhoz gyártott akkumulátorokat is beépítenek a rendszerbe.

Az ALTEO Energiaszolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program GINOP-2.1.2-8-1-4-16 azonosító számú Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék felhívásának keretében 227,84 millió Ft összegű vissza nem térítendő-, valamint 249,68 millió Ft összegű visszatérítendő hitel összegre nyert európai uniós támogatást kísérleti fejlesztési folyamatok megvalósítására.
A GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00310 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.
FacebookTwitterLinkedIn