Tovább zöldít a JYSK: elektromos ALTE-GO töltőállomásokkal erősít a cég

Alteo - Alte-GO - Gobuda töltő
Új helyszínen is megtalálhatóak az ALTE-GO töltők!
2022.05.24
Alteo - Autowallis - Töltő átadás - Sixt
Megnyitotta a reptér melletti új műszaki bázisát az AutoWallis Csoporthoz tartozó Sixt
2022.06.29
ALTE-GO - Jysk együttműködés

ALTE-GO - Jysk együttműködés

Fontos szerepet kap a JYSK ecseri, több országot kiszolgáló logisztikai központja a cég fenntarthatósági céljainak elérésében: a teherfuvarozás csökkentésével évente nagyjából 3600 tonna szén-dioxidot spórol majd meg a JYSK.  A központban kizárólag elektromos targoncák dolgoznak, és az ALTE-GO közreműködésével kiépült egy 16 autó párhuzamos töltésére alkalmas állomás is. Ezzel a lehetőséggel pedig bárki élhet, az állomás nyilvános, a töltés pedig appról indítható.

A töltőket az ALTE-GO, az ALTEO Csoport e-mobilitási üzletágát képviselő társasággal kialakított együttműködés keretében telepítették.

Az ALTE-GO által telepített 8 db dual (2×22 kw-os AC) töltő 16 autó párhuzamos töltését teszi lehetővé. Az éjjel-nappal elérhető töltők 119 Ft/kWh áron használhatók. A töltés RFID-kártyával vagy az ALTE-GO Androidos és iOS-os rendszerre egyaránt telepíthető applikációjából indítható. ( start.altegoapp.hu )

A töltőknél az OLED-kijelző, az alacsony önfogyasztás és a beépített energiamenedzsment-rendszer teszi költséghatékonnyá az üzemeltetést, hiszen így kisebb lekötött teljesítmény és kevesebb villamosenergia szükséges a működtetéséhez.

Az elektromosan tölthető gépjárművek többsége még nem képes AC-töltőn 22kW-ot felvenni, ezért azokon a helyszíneken, ahol egyszerre több töltőberendezést is telepítünk, érdemes olyan rendszert kiépíteni, amely folyamatosan figyeli az autók töltési kapacitását és csak az ehhez szükséges teljesítményt használja fel –mondta el Novotny Dénes, az ALTE-GO Kft. ügyvezetője.

FacebookTwitterLinkedIn