Megkezdte működését az ALTEO első saját kivitelezésű naperőműve

2018. október 1. napjával a Sinergy Kft. egyes vagyonelemei beolvadnak az ALTEO Nyrt.-be.
Cégstruktúra változás
2018.09.28
2018-ban Ifj. Chikán Attila kapta a BEST Award 2018 Energy Executive of the Year díjat.
BEST Award 2018 Energy Executive of the Year
2018.12.04
Megkezdte működését az ALTEO 4 megawatt összteljesítményű monori naperőműve.

Az ALTEO 4 megawatt összteljesítményű monori naperőműve.

Megkezdte üzemszerű működését az ALTEO Csoport monori naperőműve, amely megépítésére tavaly ősszel szerezte meg az engedélyt az energetikai vállalat két fotovoltaikus projekttársaság megvásárlása által. A 4 megawatt összteljesítményű naperőmű nyolc darab 499 kilowattos naperőmű-egységből áll és a megtermelt villamos energiát december 1-től a Kötelező Átvételi Rendszer (KÁT) keretében értékesíti 25 éven keresztül.  Az új erőmű az ALTEO Csoport első saját kivitelezésű naperőműve és – a domaszéki egység mellett – az ALTEO Csoport második működő naperőműve is egyben.

2017 őszén az ALTEO Csoport megvásárolta a Monsolar Kft.-t és az IT-Solar Kft.-t, amelyeket napenergetikai projektek tervezésére és engedélyeztetésére, a projektek megvalósítására hoztak létre. Ezáltal – projekttársaságai révén – engedélyt szerzett két egyenként négy-négy 499 kilowattos naperőmű-egység építésére. Az összesen 1,7 milliárd forint értékű projekt helyszíni munkálatai 2018. májusában kezdődtek meg és 2018. november 23. napján fejeződtek be a sikeres üzembe helyezéssel.

A monori projekt lezárása fontos állomás a vállalat számára, ugyanis ez az első olyan saját kivitelezésű naperőmű, amelyet teljes egészében az ALTEO épített, részben a 2016-os sikeres tőzsdei tőkeemelés révén bevont forrásokból, részben banki projekthitelből. Így a már működő domaszéki, 4 db, összesen 2 megawattos naperőművel együtt immáron további, összesen 4 megawattal bővült az ALTEO naperőmű portfóliója, amelyek révén az együttes fotovoltaikus kapacitás már eléri a 6 megawattot és a jövő év során a folyamatban lévő fejlesztések révén ez még további 14 megawattal bővül.

A már működő erőműveken túl az ALTEO idén további 2 fotovoltaikus projekt beruházás megvalósítását kezdte meg. Az egyik a Balatonberény külterületén épülő 6,9 megawatt névleges teljesítményű napelemes kiserőművi beruházás, míg a másik egy ugyancsak közel összesen 7 megawatt teljesítményű fotovoltaikus beruházás, amely Nagykőrös mellett épül. Ezek üzembehelyezésére várhatóan 2019 június végéig kerül sor. Amennyiben a még folyamatban lévő projektek is lezárulnak, az említett 4 naperőművi projekt névleges összteljesítménye el fogja érni a 20 megawattot.

FacebookTwitterLinkedIn