Stratégiánk célja, hogy biztosítsa a fenntartható működést, ami számba veszi tevékenységünk gazdasági, környezeti és társadalmi hatásait is.


E cél elérése érdekében a vállalat egyrészt olyan energetikai termelői portfoliót alakít ki és fejleszt folyamatosan, amely egyaránt tartalmaz alternatív- és megújuló energiaforrások hasznosítására épülő egységeket, valamint nagy hatásfokú szénhidrogén-tüzelésű kapcsolt energiatermelő rendszereket is, másrészt pedig egy vevőközpontú és rugalmas energiakereskedelmi üzletágat épít. Mindezek mellett segíti partnerei hatékony energiagazdálkodását annak érdekében, hogy a működésükkel járó környezetterhelést és energiaköltségeiket is minimalizálják, a gazdaságosan hasznosítható megújuló energiaforrásokat pedig maximálisan kihasználják.

Az ALTEO Group stratégiájának megvalósítását három pillérre alapozza: megbízható energiaellátás, energiahatékonyság és klímatudatosság.

A megbízható energiaellátás kulcsfontosságú annak érdekében, hogy megbecsült szolgáltatók lehessünk. Az energiahatékonyság biztosítja, hogy szolgáltatásaink gazdaságosan, és lehetőleg alacsony környezeti terheléssel valósuljanak meg. Klímatudatosságunk a jövő nemzedékeket érintő felelősségét támogatja, ami túlmutat a környezeti ártalmak csökkentésén. Ahogy az ALTEO Group jelenlegi működését is, minden jövőbeli fejlesztést és beruházást eszerint a három kritérium szerint végzi el. A 2017-2019-es időszakban az ALTEO 10-15 milliárd Ft értékben tervez energetikai befektetéseket megvalósítani. Az energetikai befektetések alapvetően az ALTEO jelenleg is folytatott tevékenységei között oszlanának meg.

Az ALTEO tervezett befektetéseiben nagy hangsúlyt kap a megújuló alapú energiatermelés. 2016-ban az ALTEO befektetési lehetőségek listájában 50% feletti súlyt képviseltek a megújuló energiatermelési projektek. Piaci energiatermelés és Szabályozó Központ-i szolgáltatásokkal kapcsolatos befektetési lehetőségek aránya a befektetési lehetőségek listájában 35% feletti volt, míg a fennmaradó több mint 10% energetikai szolgáltatásokhoz kapcsolódott.

Energiában gondolkodunk.

FacebookTwitterLinkedIn