Naperőműbe fektet be az ALTEO Group

A 2017-es BÉT Akadémia Professzionális Befektetői Fórumán az ALTEO Csoport is bemutatkozott.
Az ALTEO dinamikus növekedéséről tartott előadást Kovács Domonkos
2017.03.02

Az ALTEO Group a Domaszék2MW Kft. megvásárlásáról írt alá magállapodást az EOGEN Csoporttal.

Az ALTEO Group a Domaszék2MW Kft. megvásárlásáról írt alá magállapodást az EOGEN Csoporttal. A Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett energetikai társaság ezzel megteremtette a feltételeit annak, hogy az első zöldmezős fotovoltaikus fejlesztését elindítsa az év első negyedévében. A négy, egyenként 495 kilowattos naperőmű-egység a Szeged melletti Domaszék külterületén épül meg. A fejlesztés megvalósításával az ALTEO megújuló erőművi portfóliójában az alternatív gázos egységek, valamint a víz- és szélerőművek mellett megjelenik a naperőművi energiatermelés is. A megépült erőmű a fejlesztés megtérüléséig a Kötelező Átvételi Rendszer keretében értékesíti majd a termelt villamos energiát.

„A projekttársaság megvétele és a domaszéki erőmű megvalósítása egy kiváló befektetési, és további portfólióbővülési lehetőséget jelent az ALTEO Group részére. A naperőmű megvalósításával ugyanis vállalatunk megújuló erőművi portfóliójában megjelenik a fotovoltaikus erőmű is, amelynek a jövő energiamixében egyre jelentősebb szerep jut, Magyarországon és a világpiacon egyaránt. A beruházásnak köszönhetően tovább erősítjük vezető pozíciónkat a megújuló energiatermelés területén” – mondta a beruházás kapcsán Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója, aki kiemelte, hogy a fejlesztés amellett, hogy hozzájárul az ország klímavédelmi célkitűzéseinek eléréséhez, a vállalat befektetőinek ígért kiegyensúlyozott vállalati növekedésnek is fontos eszköze.

A fejlesztés első lépéseként az ALTEO Group a napokban írta alá az EOGEN csoport erre a célra létrehozott projekttársaságának – Domaszék2MW Naperőmű Kft. – akvizíciójáról szóló megállapodást. A fotovoltaikus erőmű előnye, hogy a rendszer kialakítása egyszeri beruházást igényel, majd megbízható módon 25 éven át biztosítja a klímabarát energiatermelést, miközben karbantartási igénye minimális, működtetése pedig távfelügyelettel is megoldható. A domaszéki naperőmű négy, egyenként 495 kW teljesítményű részerőműből áll majd össze.

„Szeged és környéke a napsütéses órák számát tekintve az egyik legjobb területnek számít hazánkban. A teljes, 2 megawatt kapacitású naperőmű éves szinten mintegy 2400-2600 megawattóra áramot termel majd, amelyet a fejlesztés megtérüléséig a Kötelező Átvételi Rendszer keretein belül értékesítünk a MAVIR részére” – hangsúlyozta ifj. Chikán Attila.

FacebookTwitterLinkedIn