+36 1/236-8051
Központi Titkárság: +36 1/236-8050 - Energia kiskereskedelmi ügyfélszolgálat: +36 1/236-8054
Titkárság: info@alteo.hu - Ügyfélszolgálat: energia@alteo.hu

Videotár

Forognak a budapesti parketten az ALTEO Group új részvényei

Keletkeztetésüket és értékpapírszámlákon történő jóváírásukat követően, a mai napon reggel 9 órától már a Budapesti Értéktőzsde parkettjén forognak az újonnan kibocsátott ALTEO részvények. A vállalat papírjai a korábbi technikai „T” kategóriából a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájába léptek elő. A korábban a BÉT parkettjén jelen lévő papírokkal és a vállalat új részvényeivel együtt az ALTEO Group már jelentős, közel 400.000 darab részvénynyi közkézhányaddal rendelkezik. A smart energy management területén Magyarországon piacvezető energetikai vállalat összesen 1.389 millió forint értékben 299.992 új részvényt értékesített 4.630 forintos áron. A tőkeemelésben vezető forgalmazóként az UniCredit Bank Hungary Zrt., társforgalmazókként az ERSTE Befektetési Zrt. és az MKB Bank Zrt. vettek részt.

ALTEO Group – Your Powerful Partner!

Az ALTEO Group a magyar energetikai szektor egyik vezető, komplex Smart Energy Management szolgáltatásokat nyújtó vállalkozása. Üzleti tevékenysége kiterjed a megújuló erőforrásokon, illetve magas hatásfokú szénhidrogén alapuló energiatermelésre; az energia kis- és nagykereskedelemre; az iparvállalatok számára nyújtott Smart Energy Management szolgáltatások biztosítására, különös tekintettel az energetikai rendszerek telepítésére, üzemeltetésére és karbantartására. Az ALTEO Group összesen 22 erőművi egységet tulajdonol, illetve üzemeltet, erőművi portfóliója 77,75 megawatt villamosenergia- és 463 megawatt hőtermelő kapacitással rendelkezik. A vállalat erőműparkjának jelentős része megújuló energiaforrásokat használ, a csoport többek között rendelkezik 4 szélerőművel, 2 vízerőművel és több alternatív gázokat hasznosító egységgel is.

Most a magánbefektetők is bevásárolhatnak az ALTEO részvényeiből

2016. szeptember 26. és október 17. között tartja részvényeinek első nyilvános forgalomba hozatalát az ALTEO Group. A hazai energetikai szektor meghatározó szereplőjeként az ALTEO Group most először teszi részvényeit széles körben elérhetővé a magánbefektetők számára is. Az ALTEO Group anyavállalata – az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. – részvényeinek nyilvános forgalomba hozatala 2016. szeptember 26-án kezdődik és legkésőbb október 17-ig tart. A tranzakció célja tőkeemelés, melynek keretében új ALTEO részvényeket értékesítenek.
A jegyzésről részletekért kattintson ide!

ALTEO Group – Your Powerful Partner!

ALTEO Group is one of the leading market player in the Hungarian energy sector. Its business activity includes energy production based on renewable resources and hydrocarbons with exceptional high efficiency; energy retail and wholesale trade; and provides Smart Energy Management Services to its industrial companies. ALTEO Group owns and operates a total of 22 power plant units of 77.75 megawatts of electricity and 463 megawatts of thermal generating capacity. A significant part of the company’s power plant fleet using renewable energy sources.

Dinamikus növekedés, tőkeemelés az Alteo-nál – 2015.11.24.

A Sinergy integrálása az ALTEO Groupba, illetve ezzel párhuzamosan a “smart energy management” szolgáltatások elindítása sikert hozhat a vállalatnak – állítja ifj. Chikán Attila, a vállalatcsoport vezérigazgatója. 2015 első kilenc hónapját kiemelkedő eredménnyel zárta a vállalat, a portfolió teljesítménye 65 százalékkal nagyobb árbevételt, 81%-kal bővülő EBITDA-t hozott a tavalyi év hasonló időszakához képest. A rendkívüli közgyűlés hozománya egy tőkeemelés lesz, de ezt még nem tudni, hogy nyílt lesz-e, avagy zárt. Az IPO-s tervek továbbra is fókuszban vannak.

A 100 éves Győri Erőmű – 2013.05.16.

A magyar tulajdonú ALTEO Energiaszolgáltaó Nyrt. 5 éves működése alatt 5,5 milliárd forint árbevételű tőzsdei céggé nőtt. A vállalkozás portfóliójába tartozó Győri Erőmű tegnap ünnepelte 100 éves fennállását. Az ALTEO tiszteli a múltat és építi a jövőt – mondta ifj. Chikán Attila vezérigazgató.

Alteo szélerőmű akvizíció – 2012.05.24.

A társaság 2012 májusában vásárolt három szélerőművet 5,8 megawatt együttes kapacitással. Az Ács, Jánossomorja és Pápakovácsi térségében található széltornyok akvizíciója a vállalat hosszú távú stratégia céljaihoz illeszkedik.

Mit tervez a nemrég tőzsdére lépett Alteo? – 2010.11.12.

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. nemrég a tőzsdei bevezetés mellett döntött, a társaság a Budapesti Értéktőzsdén listázott.