+36 1/236-8051
Központi Titkárság: +36 1/236-8050 - Energia kiskereskedelmi ügyfélszolgálat: +36 1/236-8054
Titkárság: info@alteo.hu - Ügyfélszolgálat: energia@alteo.hu

Az emberiség felgyorsult és egyre inkább energiafüggő életvitele hosszú távon a természeti erőforrások kimerüléséhez vezethet, ezért a fosszilis energiahordozók helyett egyre inkább az alternatív, megújuló és kimeríthetetlen energiaforrások kerülnek az energiatermelés előtérbe. Az ALTEO Group jelentős kompetenciákkal rendelkezik a megújuló energiaforrások kiaknázásában, illetve a hulladékalapú energiatermelésben. A vállalatcsoport portfóliójában szinte az összes megújuló energiaforrás kiaknázására akad példa – a vállalatcsoport rendelkezik négy szélerőművel, két vízerőművel, egy biomassza kazánnal és négy alternatív gázos erőművel.

Szélerőművek


Ács szélerőmű

acs

Ács település külterületén, az M1-es autópályától északra található az ALTEO 105 méteres toronymagassággal rendelkező, VESTAS V90 típusú, 2 MW villamos teljesítményű szélerőműve.

Projekt megtekintése

Törökszentmiklós szélerőmű

torokszent

Törökszentmiklós település külterületén, Szolnoktól 20 kilométerre, az Alföld közepén található Társaságunk 100 méteres toronymagassággal rendelkező, FUHRLÄNDER MD 70/77 típusú, 1,5 MW villamos teljesítményű szélerőműve.

Projekt megtekintése

Jánossomorja szélerőmű

janossomorja

Jánossomorja település külterületén, Mosonmagyaróvártól 15 kilométerre, a Kisalföldön található Társaságunk szélerőműve, mely egy VESTAS V90 típusú, 1,8 MW villamos teljesítményű, 105 méteres toronymagassággal rendelkező egység.

Projekt megtekintése

Pápakovácsi szélerőmű

papakovacsi

Pápakovácsi település külterületén, Pápától 8 kilométeres távolságra, a Bakony dombjai között található Társaságunk VESTAS V90 típusú, 2 MW villamos teljesítményű, 105 méteres toronymagassággal rendelkező szélerőműve.

Projekt megtekintése


 

Vízerőművek

Gibárt

gibart

Gibárt község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Hernád folyó mellett a torkolattól 58 km-re fekszik. Itt található az 1901-ben tervezett, 1902-ben épített és 1903-ban üzembe helyezett üzemvízcsatornás elrendezésű vízerőmű.

Projekt megtekintése

Felsődobsza

felsodobsza

Felsődobsza község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Hernád folyó mellett található a torkolattól 84 km-re. Itt található az 1906-ban épített, 1911-ben üzembe helyezett üzemvízcsatornás elrendezésű vízerőmű.

Projekt megtekintése


 

Megújuló gáz

Debreceni depóniagáz-hasznosító kiserőmű

”Debreceni”

A kiserőmű a Debreceni Regionális Hulladéklerakóban elhelyezett szerves hulladék bomlása során keletkező, metánban gazdag depóniagázt hasznosítja és ártalmatlanítja működése során. A kiserőmű 625 kW beépített villamos- és mintegy 650 kW hő kapacitással rendelkezik, a termelt villamos energiát a KÁT rendszer keretében a MAVIR-nak értékesítheti 2019 végéig.

Projekt megtekintése

Nyíregyházi depóniagáz-hasznosító kiserőmű

A kiserőmű a Nyíregyházi Regionális Hulladéklerakó telep egy részén a szerves hulladék bomlása során keletkező depóniagázt hasznosítja energetikai célokra. A kiserőmű 525 kW beépített villamos- és mintegy 600 kW hő kapacitással rendelkezik, a termelt villamos energiát a KÁT rendszer keretében a MAVIR-nak értékesítheti 2016 végéig.

Projekt megtekintése

Kisújszállási kísérőgáz-hasznosító kiserőmű

kisujszallasi

Az ALTEO hosszú távú együttműködési megállapodást kötött Kisújszállás Város Önkormányzatával a város termálvizét kísérő hulladékgázok energetikai hasznosítására és az azon alapuló alternatív hőszolgáltatás kiépítésére.

Projekt megtekintése


 

Biomassza

Tiszaújvárosi biomasszakazán

tisza_biomassza

A Sinergy és a GDHS a beruházás megvalósítására alapította a Tisza BioTerm Kft.-t (projekttársaság).

Projekt megtekintése

 
 
Kapcsolódó oldalak