+36 1/236-8051
Központi Titkárság: +36 1/236-8050 - Energia kiskereskedelmi ügyfélszolgálat: +36 1/236-8054
Titkárság: info@alteo.hu - Ügyfélszolgálat: energia@alteo.hu

kazincbarcika_futo2-960x660

Kazincbarcika Fűtőerőmű projektleírás

Beruházás: Kazincbarcika hosszú távú távhőellátását biztosító fűtőerőmű megépítése és a hosszú távú (20 éves) hőtermelés biztosítása
Megrendelő: Kazincbarcika Önkormányzata, Timpanon kft.
Projekttársaság: Kazinc-Therm Kft.
A beruházás összege: 3,1 milliárd forint
A beruházás időpontja: 2002
A beruházás helye: Kazincbarcika

Kazincbarcika Önkormányzata egy zöldmezős beruházás keretében megvalósuló, a város igényeire alapozott önálló fűtőerőmű megépítésére és hosszú távú üzemeltetésére írt ki pályázatot, melyet a Sinergy Kft. nyert el.

A Sinergy a beruházás megvalósítására egy 100%-ban a tulajdonában álló projekttársaságot alapított, a Kazinc-Therm Kft.-t. A Kazincbarcika távhőellátásához szükséges hőenergiát a Sinergy 20 éves futamidejű szerződés keretében termeli meg, a fűtőerőművet saját személyzettel üzemelteti.

A beruházással egy technológiájában korszerű, működésével a kapcsolt hő- és villamosenergia-termelés gazdasági és környezetvédelmi előnyeit kihasználó létesítmény valósult meg.

A zöldmezős beruházás során három gázmotor, valamint három forróvíz-kazán került beépítésre. A gázmotorok fedezik a nyári hőigényeket, a fűtési időszakban a megnövekedett igényeknek megfelelően a kazánok is működésbe lépnek.

tiszaujfuto4-960x660

Tiszaújváros Fűtőerőmű projektleírás

Beruházás: Tiszaújváros hosszú távú távhőellátását biztosító fűtőerőmű megépítése és hosszú távú (20 éves) hőtermelés biztosítása
Megrendelő: Tiszaújváros Önkormányzata, Tiszaszolg Kft.
Projekttársaság: Tisza-Therm kft.
A beruházás összege: 2,3 milliárd forint
A beruházás időpontja:  2002
A beruházás helye: Tiszaújváros

Tiszaújváros Önkormányzata egy zöldmezős beruházás keretében megvalósuló, a város igényeire alapozott önálló fűtőerőmű megépítésére és hosszú távú üzemeltetésére írt ki pályázatot, melyet a Sinergy Kft. nyert el.

A Sinergy a beruházás megvalósítására egy 100%-ban a tulajdonában álló projekttársaságot alapított, a Tisza-Therm Kft.-t. A Tiszaújváros távhőellátásához szükséges hőenergiát a Sinergy 20 éves futamidejű szerződés keretében termeli meg, a fűtőerőművet saját személyzettel üzemelteti.

A beruházással egy technológiájában korszerű, működésével a kapcsolt hő- és villamosenergia-termelés gazdasági és környezetvédelmi előnyeit kihasználó létesítmény valósult meg.

A zöldmezős beruházás során két gázmotor, valamint három forróvíz-kazán került beépítésre. A gázmotorok fedezik a nyári hőigényeket, a fűtési időszakban a megnövekedett igényeknek megfelelően pedig a kazánok is működésbe lépnek.

ozdi_eromu1-960x660

Ózdi Erőmű projektleírás

Beruházás: az Ózdi Távhő Kft. fűtőművének gázmotoros bővítése és üzemeltetése hosszú távú (15 éves) hővásárlási szerződés alapján
Megrendelő: Ózdi Távhő Kft.
Projekttársaság: Ózdi Erőmű Kft.
A beruházás összege: 1,57 milliárd forint
A beruházás időpontja: 2005
A beruházás helye: Ózd, Ipari park

Ózd város távhőellátását biztosító fűtőművének korszerűsítése érdekében 2004-ben kezdődtek tárgyalások Ózd Város Önkormányzata és a Sinergy Kft. között. A tárgyalások eredményeképpen Ózd Város Önkormányzata
a meglévő fűtőmű új gázmotoros blokkal való bővítését határozta el.

A beruházás megvalósítása érdekében a Sinergy egy 100%-ban a tulajdonában álló projekttársaságot alapított, az Ózdi Erőmű Kft.-t. A blokkfűtőerőmű fedezi a városi távhőrendszer hőigényének közel 30%-át és 15 éves futamidejű szerződés keretében szolgáltatja a hőenergiát a távhőszolgáltató részére. A blokkfűtőerőművet a Sinergy távfelügyeleti rendszer kiépítésével a Kazincbarcikai Fűtőerőművében megvalósított központból üzemelteti.

A beruházás során két gázmotor került telepítésre a szükséges segédberendezésekkel. A zajvédő burkolattal felszerelt blokkok a gépészeti és villamos segédberendezéseikkel a meglévő kazánház mellett felépített könnyűszerkezetes csarnokban kaptak helyet.

furedi_ut1s-960x660

Zuglói Erőmű projektleírás

Beruházás: a FŐTÁV Zrt. Füredi utcai fűtőművének gázmotoros bővítése és üzemeltetése hosszú távú (15 éves) hővásárlási szerződés alapján
Megrendelő: Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. (FŐTÁV Zrt.)
Projekttársaság: Zugló-Therm Kft.
A beruházás összege: 4,7 milliárd forint
A beruházás időpontja: 2004 – 2005
A beruházás helye: Budapest, XIV. kerület

A FŐTÁV Zrt. 2003-ban írt ki pályázatot Füredi utcai fűtőművének gázmotoros korszerűsítésére. A pályázatot a FŐGÁZ Zrt. és a Sinergy Kft. által alakított konzorcium nyerte el.

A Sinergy és a FŐGÁZ a beruházás megvalósítására közös projekttársaságot alapított, a Zugló-Therm Kft.-t. A projekttársaságot 51%-ban a FŐGÁZ és 49%-ban a Sinergy tulajdonolja. A blokkfűtőerőmű fedezi a körzeti távhőrendszer igényének több mint 30%-át és 15 éves futamidejű szerződés keretében szolgáltatja a hőenergiát a távhőszolgáltató részére. A fűtőerőművet a Sinergy saját személyzettel üzemelteti.

A létesítmény három gázmotort és azok segédberendezéseit tartalmazza.