+36 1/236-8051
Központi Titkárság: +36 1/236-8050 - Energia kiskereskedelmi ügyfélszolgálat: +36 1/236-8054
Titkárság: info@alteo.hu - Ügyfélszolgálat: energia@alteo.hu

MOM Park

Beruházás: MOM Park iroda, szórakoztató és lakóingatlan beruházás integrált energiaellátása 15 éven keresztül
Megrendelô: MOM Park MFC Kft., MOM Park Torony Kft.
A beruházás összege: 3 millió euró
A beruházás időpontja: 2000
A beruházás helye: Budapest, XII. kerület

A Bayerische Landesbank és a Schörghuber Unternehmensgruppe közös beruházásban új városrészt alakított ki Budapest XII. kerületében, a volt Magyar Optikai Művek (MOM) területén.

A 2015 májusa óta az ALTEO Group tagjaként működő Sinergy Kft. saját beruházásban valósította meg az épületegyüttes primerenergia-ellátását biztosító energiaközpontot, és 15 éves futamidejű szerződés keretében ebből szolgáltatja a MOM Park teljes hűtési-, fűtési- és villamosenergia ellátását. Az energiaközpontot az energetikai vállalat távfelügyeleti rendszer kiépítésével, a Füredi utcai fűtőerőművében megvalósított központból üzemelteti.

Az energiaközpontban egy trigenerációs rendszert építettek ki. Nyári üzemállapotban a gázmotorral termelt hő egy része használati meleg víz előállítására szolgál, másik része pedig az abszorpciós folyadékhűtőn keresztül a teljes rendszerhez az alap hűtési igényt biztosítja. Magasabb hűtési igény esetén a turbókompresszoros folyadékhűtők biztosítják a szükséges hűtési teljesítményt. Télen a gázmotor biztosítja az alap fűtési igényt, magasabb hőigény esetén a két melegvíz-kazán is üzembe lép.